dilluns, 22 de febrer del 2010

NYAP - CIRCULACIO AL SINDIC DE GREUGES

Diligència aprovada per l’Ajuntament en sessió del 16 de març del 2009:
“La mobilitat no afectarà a la circulació de la zona, degut a que es realitza dins de la mateixa finca i la maniobra de gir es realitzarà en la zona d’aparcament. L’horari de càrrega i descàrrega no coincidirà mai amb l’horari comercial, així l’aparcament sempre es trobarà lliure per tal de realitzar la maniobra de gir i tornar cap al carrer Països Catalans”.


DIARI DE GIRONA 23 FEBRER 2010
ICV-EUiA-EPM porta al Síndic de Greuges el trànsit a l´entorn del Consum
Denúncia que alguns camions circulen en direcció contrària i incompleixen les normatives municipals

MARTÍ SANTIAGO
La polèmica que envolta el supermercat Consum, a Sils -anomenat Nyap pels veïns-, encara segueix generant brases. La darrera guspira l'ha encès la formació d'ICV qui va enviar, el passat 8 de febrer, un escrit al Síndic de Greuges per tal que intervingui "per fer complir la mobilitat en el procés de càrrega i descàrrega del supermercat Consum, segons el que estableix la Diligència aprovada per l'Ajuntament de Sils en sessió del 16 de març de 2009".
L'escrit es produeix dos dies després que la formació sol·licités a l'Ajuntament exactament el mateix.
La formació ecosocialista assegura que els veïns del carrer Bastiment, han informat que s'està incomplint la diligènca municipal tant pel que fa a l'horari de càrrega i descàrrega com també la zona de maniobra.
Els residents expliquen que els camions, en alguna ocasió, fan marxa enrera més de 50metres envaint el carrer Països Catalans o circulant en direcció prohibida pel carrer Bastiments "per evitar fer la maniobra dins el supermercat" quan l'aparcament està ocupant per clients.
Per totes aquestes raons, ICV demana a l'alcalde, Martí Nogué (IdS) que informi si ha instat a l'empresa a fer les maniobres de càrrega i descàrrega de la manera contemplada en la diligència municipal. També exigeix saber si Nogué ha informat als agents municipals sobre l'aprovació d'aquesta diligència i n'ha exigit el seu compliment.
A banda d'aquestes qüestions, la formació vol que ser informada de si s'ha obert algun expedient o s'han produït infraccions respecte algun d'aquests fets. Així mateix reclama al govern que es pronunciï sobre quina serà la seva postura d'ara endavant si, mitjançant l'escrit presentant a l'Ajuntament i l'enviat al síndic, és coneixedor d'aquesta situació.


ESCRIT ENTRAT A REGISTRE DEL SINDIC EL 9 DE FEBRER 2010, AMB Nº 2.597

Al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó i Massó.

Albert Miralles Güell, DNI , Cristina Simó Alcaraz , DNI , regidor i regidora del grup municipal ICV-EUiA-EPM de Sils, amb domicili al carrer , Població Sils, codi postal 17410.
Telèfon: , correu electrònic:

EXPOSEM

A Sils, al carrer Bastimemts, en la mobilitat del procés de càrrga i descàrrega del supermercat CONSUM, no es compleix la Diligència aprovada per l’Ajuntament en sessió del 16 de Març de 2009. Adjumtem còpia.

Quà amb data de 6 de febrer vàrem entrar a l’Ajuntament de Sils un escrit amb registre d’entrada nº 419, instant a l’Alcalde a intervenir per resoldre el problema, del que adjumtem còpia.

Tenint en compte els antecedents i el poc interès demostrat fins ara per l’Alcalde posem al vostre coneixement aquestes informacions

Per tot això us

DEMANEM

Què el Sindic de Gereuges intervingui per fer complir la mobilitat en el procés de càrrega i descàrrega del supermercat CONSUM, segons el que estableix la Diligència aprovada per lAjuntament de Sils en sessió del 16 de Març de 2009.

La qual cosa esperem obtenir

Sils, a 8 de Febrer de 2010.

Al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó i Massó.



INSTÀNCIA GENERAL AJUNTAMENT DE SILS
Escrit entrat el dia 6 de febrer, amb registre entrada nº 419

En, Albert Miralles Güell, amb el DNI núm , amb domicili a efectes de notificacio Pg. Cosme i Damia nº 2, Població Sils, codi postal 17.410, Telèfon , e.mail -

EXPOSA :

En l’exercici de la seva responsabilitat de regidor, ha tingut coneixement del que es diu en l’expedient referit a la llicència comercial municipal d’un establiment (SUPERMERCAT CONSUM) en règim d’autoservei amb aparcament exterior, concretament en la diligència aprovada per l’Ajuntament en sessió del 16 de març del 2009, signada pel l’Ajuntament de Sils:

Document titulat : “MOBILITAT DURANT EL PROCÈS DE CÀRREGA I DESCÀRREGA” (adjuntem còpia). A més a més d’un dibuix on gràficament es veu la maniobra dels camions, hi consta un text que diu:

“La mobilitat no afectarà a la circulació de la zona, degut a que es realitza dins de la mateixa finca i la maniobra de gir es realitzarà en la zona d’aparcament. L’horari de càrrega i descàrrega no coincidirà mai amb l’horari comercial, així l’aparcament sempre es trobarà lliure per tal de realitzar la maniobra de gir i tornar cap al carrer Països Catalans”.

Per informacions recollides entre el veïnat s’està incomplint aquesta diligència municipal, tant incomplint l’horari de càrrega i descàrrega, com també en el lloc de fer la maniobra, procedint en ocasions a fer marxa enrera més de 50 mts. envaint el carrer Països Catalans, o circulant en direcció prohibida pel carrer Bastiments, tot per evitar-se de fer la maniobra dins del supermercat CONSUM o bé perquè el pàrking està ocupat per clients perquè es horari comercial.

per la qual cosa

DEMANA :

1.- Que l’Alcalde ens informi si ha instat a la empresa comercial SUPERMERCAT CONSUM a fer la càrrega i descàrrega tal i com es contempla en la diligència municipal aprovada en la sessió de 16 de març de 2009, situant-li clarament la seva responsabilitat en aquests fets.

2.- Saber si l’Alcalde ha donat informació a la guàrdia urbana de l’aprovació d’aquesta diligència municipal i li ha instat del seu necessari compliment.

3.- Que l’Alcalde ens informi si ha hagut algun expedient obert o infracció de qualsevol mena pels fets que al·leguem en aquest escrit.

4.- Si a la vista de tot l’exposat considera que com Alcalde ha de fer alguna gestió ó considera que no cal fer res.

La qual cosa espera obtenir.

A la espera de la seva resposta, el saluda atentament

Sils, a 27 de gener de 2010