divendres, 26 de febrer del 2010

TRANSPARENCIA - ACTES AJUNTAMENT AL SINDIC DE GREUGES

ESCRIT ENTRAT A REGISTRE EL 9 DE FEBRER, AMB Nº 2.596

Al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó i Massó.

Albert Miralles Güell, DNI , Cristina Simo Alcaraz , DNI , regidor i regidora del grup municipal ICV-EUiA-EPM de Sils, amb domicili al carrer , Població Sils, codi postal 17410.
Telèfon: , correu electrònic:

EXPOSEM

- Que la “Ley 7/1985, de 2 de abril, Reguladora de las Bases del Régimen Local”, en el “Capitulo IV, INFORMACION Y PARTICIPACION CIUDADANAS, en el art. 69”, dice:
1.- Las Corporaciones locales facilitarán la más amplia información sobre su actividad y la participación de todos los ciudadanos en la vida local.
- Que CV-EUiA-EPM varem presentar al ple de juliol del 2008 una moció que demanava:
- Les convocatòries de plens municipals ordinaris i extraordinaris, seran anunciades en la web municipal, als taulers d'anuncis i amb megafonia pels carrers, al mateix temps que es convoca les regidores i regidors.
- Que es publiquin les actes de totes les reunions, incloses les comissions informatives, en la web municipal.


Va esser aprovada per unanimitat de tots els grups : IdS-PM (PSC), CiU, AMS,ICV-EUiA-EPM. I es varen publicar les actes a la web i als taulers d’anuncis municipals, fins que amb l’argument de la llei de protecció de dades es varen deixar de publicar per decisió de l’Alcalde.

Gràcies a les webs locals de Sils, entre les quals tenim la sort de comptar amb « Sils, com més serem mes riurem « i « Des de Sils, camí d’ Ìtaca », hem pogut veure com un Ajuntament tan important com el de Barcelona, a hores d’ara, seguia publicant a la seva web oficial les actes de les reunions dels Plens Municipals i de les Comissions de Govern, sense problemes. I també d’altres, com l’ajuntament de Girona. Qualsevol persona ho pot comprovar.

Animats pel bon exemple de Barcelona i de Girona, en el darrer ple municipal varem tornar a presentar la mateixa moció que ja havíem presentat al juliol de 2008.

Passada a votació la moció, va resultar aprovada amb els vots de CiU, AMS i els nostres, però amb el vot en contra de IdS-PM (PSC), que amb quatre regidors governen en minoria front als/les set regidors/es de l’oposició.

Creiem que l’aprovació de la moció és una bona notícia per totes aquelles persones i grups que volem transparència, màxima informació a l’abast de tothom i participació activa de la ciutadania en els assumptes públics.

Val a dir que l’Alcalde ens va anunciar abans de la votació, que encara que fos aprovada, ell no publicaria les actes. Aquesta afirmació es pot llegir en el acta complerta de la sessio, pero no en el acta resumida que es publica en la web municipal. (Adjumtem les dues actes, corresponents al ple ordinari del dia 5 de novembre del 2009).
També volem informar que els regidors i regidores tenim còpia de les actes, que està clar que a qui restringeix l’Alcalde el dret a la informació és al conjunt de la ciutadania, a la que no se li vol facilitar la informació.

- Què actualment a la web municipal es publiquen “EXTRACTES ACORDS SESSIONS DE PLE”, que no donen informació ni del debat ni de les votacions del ple, ocultant una part d’informació a la ciutadania. Cap informació a la web de les actes de la Junta de Govern Local ni de les Comissions Informatives.

Es pot verificar consultant la web municipal : http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ordenances%20Municipals/091105Plweb.pdf

Les convocatòries dels plens, es publiquen tard i malament. La del darrer ple, del dijous 14 de gener de 2010, es va publicar el mateix dia al migdia. I la publicació es fa en un espai amagat. Cal entrar a la web municipal, anar a “l’Ajuntament”, després a “secretaria” i consultar les convocatòries i els extractes acords sessions de ple.

- Què adjuntem còpia de l’informe del secretari municipal on es vol justificar la limitació d’informació en base a la llei de protecció de dades, de data de 18 de març del 2009..

Per tot això us

DEMANEM

Què El Síndic de Greuges de Catalunya intervingui per garantir el dret d’informació dels ciutadans i les ciutadanes de Sils, d’acord amb el que diu la Llei de Bases de Règim Local : “Las Corporaciones locales facilitarán la más amplia información sobre su actividad y la participación de todos los ciudadanos en la vida local”.

Què El Síndic de Greuges de Catalunya intervingui

- Perquè es publiquin complertes a la web municipal les actes de les sessions del ple, de les juntes de govern i de les comissions informatives.

- Perquè es publiqui en lloc destacat de la web municipal amb antelació suficient les convocatòries dels plens municipals, ordinaris i extraordinaris.

La qual cosa esperem obtenir

Sils, 25 de gener 2010.

Al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó i Massó.