diumenge, 21 de febrer del 2010

ICV-EUiA-EPM EXPLIQUEM EL NOSTRE VOT ALS PRESSUPOSTOS 2010.

El nostre grup varem votar a favor del projecte dels pressupostos municipals pel 2010, presentat al ple per l’equip de govern en minoria de IdS-PM, i aprovats per unanimitat de tots els grups municipals.

Aquestes varen ser les nostres raons:

Estem als inicis de l’any i ja podem veure que la situació de crisis està tocant directament, a les persones, a les famílies,a les empreses. En resum, podem afirmar que aquest inici d’any és pitjor encara que el del 2009. Per tant, els pressupostos, que són a fi de comptes una previsió de futur, aquest any encara es presenten amb més dificultats. Veurem si els ingressos pressupostats es compleixen i també si les partides previstes seran suficients. I quantes modificacions pressupostaries seran necessàries portar a aprovació del ple.

La informació sol•licitada es posarà a disposició – l’Alcalde es va comprometre a trametre-la tant aviat fos disponible. La informació pendent sol•licitada pel nostre grup és:
- Liquidació 2009 complerta enviada a la Sindicatura de Comptes.
- Informe interventor del Romanent de Tresoreria, a 31.12.2009; (de la liquidació). Desglossament Romanent de Tresoreria Afectat i Despeses Generals.
- Informe interventor del saldo del compte 409 (Creditors per operacions pendents d’aplicar al pressupost; factures 2009 que es preveuen pagar amb crèdit pressupostari 2010.
- Document Bases Execució del Pressupost de l'Ajuntament de Sils vigent pel pressupost 2010, data i acta aprovació; segons RD 500/1990.

Seguiment trimestral de l’execució pressupostària - El nostre grup va proposar i es va acceptar, que cada tres mesos es presentarà als grups municipals l’evolució de l’execució pressupostària. Això permetrà fer un seguiment del que hem aprovat.

La canonada de l’aigua de la dessaladora retirada dels pressupostos - El nostre grup havia proposat la retirada de la partida prevista per la canonada de l’aigua de la dessaladora. La nostra proposta ha estat acceptada i la partida prevista retirada dels pressupostos. La informació presentada fins ara per l’equip de govern, no era prou rigorosa ni suficient per avalar un projecte d’aquestes característiques (uns papers sense data, sense segell, sense cap signatura !!)
Es preveu una inversió total de 1.091.865€ sense IVA, que amb IVA son 1.288.400€, i que suposaria un importantissim recàrrec a la factura de l’aigua que paguem. A tall d’exemple, l’augment sobre les tarifes si es fes el retorn amb deu anys a SOREA seria d’un 88.56% sobre la tarifa mitjana actual, que segons l’estudi és de 0.4646€/m cúbics. O d’un 64.56% si fos a 15 anys, i així fins a un 37.89% si fos en 35 anys.

Pla d’ocupació local - El nostre grup va demanar per la inclusió d’un pla d’ocupació local en la comissió informativa, que complementés els plans d’ocupació de la Generalitat. Hem estat escoltats!. Es dota amb 50.000 €, que provenen de la retallada de les indemnitzacions per assistència a comissions i plens dels regidors i regidores. La reducció d’aquesta partida ha estat a instància de AMS però amb la corresponsabilitat de tots els grups de l’oposició.

Conveni 2010,del personal municipal laboral - A requeriment del nostre grup, l’Alcalde va confirmar que les retribucions del personal laboral seran pel 2010,iguals que les del personal funcionari, sense cap diferencia.

Subvencions AMPAS i Escoles – Es manté el mateix criteri de l’any anterior, quedant oberta encara la possibilitat de noves demandes de subvencions (AMPA de la Llar d’infants). Recollint la proposta d’en Marc Capdevila – CiU, tots els grups varem acordar consultar al Consell Escolar Municipal, com s’hauran de gestionar al futur les subvencions municipals, tant l’import total, com els beneficiaris de les subvencions (escoles i/o AMPAS?) i la millor forma de justificació de les despeses.

El projecte de la nova biblioteca i arxiu municipal s’aprova - Aquest any es farà només el projecte, deixant per l’any vinent, iniciar els procediments per la seva execució (Inversions locals i subvenció POUSC). El nostre grup va reiterar que quan el projecte passi a fase d’execució, si no són altres les prioritats pressupostàries, que l’emplaçament ara previst al costat de l’estació, en els antics terrenys de RENFE, ens sembla el més adequat. En part perquè és l’únic sòl municipal per equipaments ara disponible i perquè segons els nostre criteri reuneix la centralitat que un equipament com aquest requereix, més si tenim en compte que el pas subterrani de l’estació, que comunicarà de forma permanent la placa de l’estació i els antics terrenys de la RENFE ha de ser una realitat ben aviat.
Ens imaginem la nova Biblioteca i l’Arxiu Municipal com un balcó obert als Estanys !!

Sils 21 de febrer 2010.