dilluns, 21 de desembre del 2009

PROPER PLE - MOCIÓ PACIFICACIÓ TRANSIT I SEGURETAT VIARIA

ICV-EUiA-EPM - MOCIÓ PACIFICACIÓ TRANSIT I SEGURETAT VIARIA
Registre d'entrada nº 4176, de 16 de desembre.

Cristina Simó Alcaraz i Albert Miralles Güell, regidora i regidor del grup municipal ICV-EUiA-EPM proposen al Ple la moció següent:

Considerem que es poden fer actuacions per pacificar el transit de vehicles per la carretera C-63, que travessa el poble.

Considerem que cal garantir millor seguretat en les cruilles, amb més semafors, sobretot en les cruïlles amb la C-63.

Són mesures que estan a l’abast de l’ajuntament, si te la voluntat política per tirar-les endavant.

Per això proposem al ple els següents acords, per la pacificació del transit i per millorar la seguretat:

- Fer un pas de vianants que creuï des del c/ La Rambla fins al Passeig Cosme i Damià.

- Cruïlla C-63 amb c/ Lluís Barceló: actualment semaforitzada, però sols canvia de fase si hi ha trànsit que surt del c/ Lluís Barceló per incorporar-se a la C-63. Les fases hauran de canviar de forma continuada.

- Cruïlla C-63 amb c/ Onze de Setembre: S'ha de semaforitzar i les fases hauran de canviar de forma continuada.

- Cruïlla C-63 amb c/ Girona i c/ Vidreres: Parcialment semaforitzada. Convé afegir un semàfor (amb el corresponent pas de vianants) abans d'arribar a la cruïlla venint de Santa Coloma. Aquesta actuació obligarà una lleugera modificació de l'emplaçament de les parades d'autobús. Actualment el semàfor que hi ha sols canvia de fase a petició dels vianants (quan pitgen el botó per creuar) i tindrà que canviar de forma continuada.

- Cruïlla Av. Costa Brava amb c/ Major: Un punt negre a la població. Cada any hi han un mínim de tres accidents. S'ha de semaforitzar (amb els corresponents passos de vianants) per tal de donar un accés segur pels vianants a l'estació i facilitar la sortida dels vehicles de la Plaça de l'Estació. Aquest semàfor també tindrà que canviar de forma continuada.

- A les entrades al poble, instal•lació de semàfors dissuasoris, que passen d´àmbar a roig si no es modera la velocitat.

El conjunt d'aquestes actuacions alentirà la circulació al pas per la població produint-se un efecte dissuasiu pels vehicles en trànsit, que es pot reforçar amb senyalització al giratori de Mallorquines per tal de que el gruix d'aquests vehicles en trànsit s'incorpori a la N-II (futura A-II) per la carretera GI-555.

S'ha de fer una actuació semblant a la futura A-II demanant al MOPU que les indicacions Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Olot i C-25 (Eix Transversal) es posin al (futur) giratori que enllaçarà la A-II amb la GI-555. Aquestes actuacions quedaran reforçades amb la millora de la GI-555 prevista pel 2009.


Sils 14 de desembre 2009.