dilluns, 21 de desembre del 2009

PROPER PLE - MOCIÓ PLANTACIONS POLLANCRES

ICV-EUiA-EPM - MOCIÓ PLANTACIONS POLLANCRES
Registre d'entrada nº 4177, de 16 de desembre.

Cristina Simó Alcaraz, Albert Miralles Güell, regidora i regidor del grup municipal ICV-EUiA-EPM proposen al Ple la moció següent:

Cada any, cap a la primavera, en les zones on es practica el cultiu intensiu de “pollancres”, la població ha de patir una sèrie de molèsties provocades pel borró que produeix un determinat gènere d’aquests arbres que han arribat, fins i tot, a provocar veritables problemes de salut en persones que presenten al•lèrgies a diferents substàncies.
Aquest borró només el produeixen els “pollancres” de gènere femení, sense que aquest problema es doni en plantacions de “pollancres” de gènere masculí. En canvi, s’ha comprovat que clons de gènere masculí, com ara el “triplo” i el “flevo” ofereixen un rendiment molt semblant als dels “pollancres” de gènere femení i que, per tant, la seva plantació no produeix cap perjudici econòmic als propietaris de les plantacions.
Per tot això, i amb la finalitat de poder fer compatible l’activitat del cultiu d’arbres amb el benestar i la salut de les persones,

PROPOSTA AL PLE

Primer.- PROHIBIR la plantació de “pollancres” de gènere femení en les zones amb qualificació urbanística de sol urbà o urbanitzable i en una franja de terreny de 1.000 metres al seu voltant:
Aquesta prohibició no afectarà a les plantacions que s’hagin realitzat abans de l’adopció d’aquest acord. En qualsevol cas, per a la replantació total o parcial s’utilitzaran espècies de gènere masculí.
No autoritzarà la formació de noves plantacions si no s’acredita la utilització d’espècies permeses.

Segon.- RECORDAR als propietaris de terrenys que es trobin actualment dins l’àmbit de la prohibició que, de conformitat amb la vigent normativa urbanística, tant la plantació col ma tala d’arbres en el terme municipal, es troben subjectes a la llicència urbanística. En conseqüència, la realització d’aquests actes sense la preceptiva llicència podrà donar lloc a la instrucció dels expedients de restauració i sancionador que puguin correspondre.

Tercer.- COMUNICAR als interessats que aquest Ajuntament oferirà assessorament a tots aquelles persones que tinguin dubtes sobre qualsevol de les mesures acordades”

Sils, 14 de desembre 2009.



NOM INTERESSAT

Senyors,
Aquest Ajuntament ha rebut la vostra declaració jurada de finca
forestal de propietat particular següent:
Nom de la finca
data de la declaració
corresponent als següents polígons i parcel•les:
________ ________ ________ ________
________ ________ ________ ________
Per aquest motiu i davant una possible replantació futura de la finca, us
trametem adjunta la normativa que les regula, aprovada per aquest
Ajuntament.
Atentament,

Alcalde Sils