dilluns, 21 de desembre del 2009

PROPER PLE - MOCIÓ ICV-EUiA-EPM: CARRIL BICI I PEATONAL

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM: CARRIL BICI I PEATONAL
Registre d'entrada nº 4175, de 16 de desembre.

Cristina Simó Alcaraz, Albert Miralles Güell, regidora i regidor del grup municipal ICV-EUiA-EPM proposen al Ple la moció següent:

Cada cop és més important el concepte de mobilitat sostenible, i ara encara més degut a la crisi energètica que ens amenaça i pels efectes produïts per les emissions de CO2.

Tota la industria en general i els sector de la automoció en particular estan treballant per una producció i un transport més sostenible.

A Sils també considerem que hi podem contribuir. Tenim un territori pla, estem a la Plana de la Selva. I això permet pensar en fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta com allò no extraordinari sinó integrat a la vida quotidiana, a les coses del dia a dia.

No fa gaire que tenim els circuits de salut, per estimular la passejada i l’activitat física saludable. Tenim també uns magnífics circuits per on anar-hi amb bicicleta i gaudir del paisatge.

Però encara tenim greus deficiències que considerem que s’han de corregir:
- Dins el nucli urbà no tenim carril bici i en molts casos ni voreres que permetin passejar.
- La comunicació amb els nostres veïnats de Vallcanera i Les Comes i amb la urbanització King Park, a peu o amb bicicleta és molt poc segura per la inexistència d’un carril bici i peatonal.
- La comunicació amb els nostres pobles veïns és molt perillosa, tant si volem anar a Riudarenes, perquè cal travessar la carretera Gi-555 i no hi han passos habilitats, com cap a Vidreres, perquè cal travessar la N-II i tampoc hi ha cap pas habilitat. El mateix passa per anar a Caldes de Malavella. Falten passos habilitats segurs per vianants i bicicletes.

PROPOSEM AL PLE EL SEGÜENT ACORD

1- Què el nostre Ajuntament promocioni activament i afavoreixi l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport i també estimuli els desplaçaments a peu, amb els mitjans al seu abast.
2- Què s’encarregui als serveis tècnics municipals un estudi valorat , que contempli:
3- Carril bici i peatonal en tot el nucli urbà, de manera que sigui possible el desplaçament segur per tot el nucli urbà. Al menys dos carrils bici, un transversal i un altre longitudinal que arribin fins al centre del poble (Ajuntament).
- Carril bici i peatonal segur que comuniqui el nucli urbà amb els veïnats de Vallcanera i Les comes i amb la urbanització King Park.
- Connexions segures de carril bici i peatonal amb tots els pobles veïns, salvant l’obstacle de les carreteres. (N-II cap a Vidreres, carretera Hostalric- Mallorquines cap a Riudarenes, carretera Mallorquines- Rolls cap a golf de Caldes)

Sils,14 de desembre de 2009.

1 comentari:

LNC ha dit...

I leke, too