dilluns, 21 de desembre del 2009

PROPER PLE - MOCIÓ RETIRADA TROPES DE L ’AFGANISTAN

ICV-EUiA-EPM - MOCIÓ RETIRADA TROPES DE L ’AFGANISTAN
Registre d'entrada nº 4174, de 16 de desembre.

Cristina Simó Alcaraz i Albert Miralles Güell, regidora i regidor del grup municipal ICV-EUiA-EPM proposen al Ple la moció següent:

Donat que:

Catalunya s’ha significat durant anys en la lluita per la pau.

Les més grans mobilitzacions que s’han donat a Catalunya en els darrers anys han estat les realitzades contra la guerra d’Iraq i la participació espanyola en la mateixa.

Vist que el govern espanyol ha decidit ampliar amb 220 efectius més, el contingent de soldats espanyols a l’Afganistan, que arriba a ser ara mateix més d’un miler.

La permanència de les tropes espanyoles a l’Afganistan generen una despesa militar addicional, quan en una situació de crisi, com l’actual, aquesta despesa que es cobreix amb recursos públics hauria d’anar per a cobrir necessitats socials urgents.

En aquests moments ningú no pot afirmar que els nostres soldats estiguin participant en una missió de pau ni humanitària, ans al contrari, i segons els experts, a Afganistan es viu en una situació d’ocupació militar i de guerra, altament perillosa

La missió espanyola a l’Afganistan, en els 8 anys que porta ha assolit un alt cost humà, amb la mort fins ara de 88 soldats.


Per aquestes raons:


Proposem a la consideració del Plenari l’adopció dels següents acords:

1. Ratificar-se en la defensa dels valors de la pau i de les polítiques no violentes que han estat defensades i son recolzades de manera molt àmplia a Catalunya i en el nostre municipi.

2. Manifestar la seva oposició a l’enviament de més tropes espanyoles a l’Afganistan, decidit fa unes setmanes pel govern de l’estat espanyol.

3. Demanar la retirada de totes les tropes espanyoles de l’Afganistan, atenent que la missió en que s’emmarca avui la presència de les tropes espanyoles, no és una missió de pau.

4. Donar trasllat d’aquests acords als grups parlamentaris del Congrés i el Senat, a les entitats ciutadanes de cooperació i a la Plataforma Aturem la Guerra.


Sils, 14 de desembre del 2009.

1 comentari:

LNC ha dit...

I don't like.