dijous, 17 de maig del 2007

Aclariment

Aclariment d’Albert Miralles Güell respecte als partits: IdS i AMS


En les passades Eleccions Municipals del 2003, varen venir a casa nostra la Neus Jané i en Joan Cot, aleshores IdS sense PM, per oferir-me anar en la seva llista. La Cristina Simó, la meva dona, i jo els hi vàrem explicar que érem d’ICV - EUiA, que teníem una opció de partit.

L’any 2003, a les Eleccions al Parlament de Catalunya, jo vaig anar de nº 9 de ICV – EUiA per a la circumscripció electoral de Barcelona. L’any 2006, a les Eleccions al Parlament de Catalunya, la Cristina va anar de nº 3 d’ICV – EUiA per la circumscripció de Girona.

La meva militància no va ser cap obstacle perquè el 2003 jo acabés anant a la llista dels IdS, en el nº 5, i col·laborés en les propostes del Programa Municipal. Si la col·laboració no va ser més intensa, és perquè la nostre filla va néixer el 13 de Maig, ara just acaba de complir quatre anys.

De cara a les eleccions municipals actuals, del 2007, la Neus Jané em va trucar un dia, explicant-me que aquest cop IdS anirien en coalició amb el PSC.

Coneixedor de la situació, vaig proposar en una reunió amb el grup de IdS la possibilitat de fer una coalició IdS - PSC - ICV -EUIA. Això no va ser possible, i per tant és lògic que cadascú anés pel seu camí. En definitiva, separació amistosa i sense mal rotllo.

També l’Antoni Tello em va venir a buscar per anar en la seva candidatura actual (AMS). Però vaig declinar el seu oferiment, explicant-li que havíem decidit presentar-nos com ICV - EUIA a Sils.

He agraït molt, en privat i públicament, a les persones que han fet possible la presentació de la llista electoral d’ICV - EUIA a Sils. Diguem-ho clar: som la força considerada més d’esquerres i ecologista del país i ens presentem a Sils tal i com som, sense tapar les nostres sigles amb altres noms, amb marques blanques.

Si a algú li molesta que ens haguem presentat, pitjor per ell o ella, és perquè deu ser poc d’esquerres.

Vaig néixer i passar l’infància a Sant Cugat del Vallès i encara em sento santcugatenc, vaig viure al Prat del Llobregat i encara em sento “pota blava”, vaig viure a Barcelona i encara em sento barceloní i ara visc a Sils i amb sento ben silenc. Crec que qui perd l’origen perd la identitat, i aviso que ningú em farà sentir estranger a la meva terra.

La gent progressista dèiem, fa anys, que és català qui viu o treballa a Catalunya i jo encara ho crec. A Catalunya, els que som d’esquerres i progressistes, hem celebrat la reedició del tripartit, ara anomenat Govern d’Entesa de la Generalitat. Altres haguessin preferit un govern de CiU amb PSC o de CiU amb ERC, més de dretes, amb un President de CiU. Però la majoria d´esquerres és la que s’ha imposat. PSC, ERC i ICV - EUiA ara governen a Catalunya.

Perquè no a Sils un govern d’una majoria d’esquerres, amb un programa de progrés al servei de les persones i de les seves necessitats?

Atentament,


Albert Miralles i Güell

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies Albert, com ja he dit en el blog de Sils de la Selva, trobo molt lloable la teva acció, només vosaltres podeu aclarir la situació, sembla que en aquestes eleccions tothom busqui els tres peus al gat, personalment penso que no val la pena, com ja et vaig dir un dia el bon rotllo s’encomana i fa que la gent tingui més confiança en la política. Se sol sentir dir a la gent que lo que menys els agrada es veure com els partits que opten a les eleccions, siguin les que siguin, es barallin entre ells, en comptes de aprofitar el temps en convèncer la gent de la seva capacitat per governar. Ja veus que en el blog intentant enfrontar-nos, però espero que el vostre encertat comentari serveixi d’una vegada per totes aclarir que no pensem entrar en el joc de criticar-nos uns els altres. També hi hagut algun comentari sobre si em copiat el vostre programa electoral, com ja saps preparar un programa electoral amb cara i ulls porta molta feina, es bo que tinguem mateixos punts de vista en molts de temes i això vol dir que veiem les mateixes mancances i necessitats a Sils. Espero que tinguem molta sort i aconseguim tots les nostres fites per be de tothom. Ànims!

un blog nocturn... ha dit...

Estic molt contenta per l'article i pel comentari.
En totes les organitzacions, en tot tipus d'acció sigui política, cívica o social es donen aquestes situacions.
Els que portem anys dedicant-nos-hi ho sabem. Ho podem dir per experiència.
No parlem de l'associació a la que pertanyem actualment, sinó a d'altres. Alguns membres actuals hem sigut membres d'associacions de veïns, membres de colles geganteres, de diables, de comissions de festa major o de Federacions d'entitats a Sils o als llocs d'on venim.
I la frase "el bon rotllo s'encomana" és molt encertada, certament es vírica!

Parlant d'un altre tema: Sobre els aclariments de l'article i el programa dels dos grups.

Trobo que sou dues candidatures amb objectius similars en alguns punts de la política municipal a aplicar. No heu fet "causa" comuna abans de les eleccions, però hi ha molta gent que quan voti ho farà pensant en això.
Els pactes són normals en les polítiques d'arreu d'Europa i el món. Aquí sembla que la gent se n'oblida quan vol a nivell de l'Estat i del Govern Català... o no recordem tots pactes d'anteriors legislatures?
Per a moltes opcions personals i pensaments ideològics no eren ni oportuns, ni bons per al país, però democràticament plenament acceptables.
Així que ara ho són també el tripartit d'esquerres que dirigeix Catalunya i ho pot ser qualsevol altre en qualsevol municipi del territori.
Així que com diu l'Anna, molta sort a tothom! Siguin quins siguin els resultats i els pactes posteriors.

Anònim ha dit...

Albert y Cristina daros las gracias ha vosotros dos porque estais demostrando pleno tras pleno que sabeis hacer pilitica otros llevan en los pogramas electorales muchas promesas pero el tiempo nos diran cuantas cumplen un pograma electoral se hace para llevarlo ha cabo y no solo para recojer votos, dedicaros hacer lo que estais haciendo que lo estais haciendo bien por que en este Ayuntamiento nunca se ha hecho la oposición que vosotros estais haciendo, estos de IDS-PSC se pensaban que la oposición que se iban ha encontrar seria como la que han estado hacindo ellos durante toda su historia como IDS lo cual quiere decir que nada de nada.lo unico que buscan es el protagonismo y que hagan cualicción con quien quieran no haran cualicción con nadie porque toda la candidatura de IDS esta dentro del Ayuntamiento pero solo salieron cuatro lo que se tendria que saber es si los otros estan cobrando. el pueblo ya se esta dando cuenta de quienes son estos eran los que decian ha llegado el cambio que cambio, porque el unico cambio que habido ha sido solo para ellos y para nadie más no iran muy lejos los vecinos se les hecharan en cima en todos los nucleos de Sils si no valian para oposición como ban ha valer para gobernar yo pienso que estos personajes para lo unico valen es para reparar todas la Iglesias del pueblo y para hacer fiesta con botellas de champan. suerte y adelante, por lo que seve en este pueblo solo pueden hablar los que han nacido aqui que pena pero de lo que se tienen quedar cuenta es que los que han venido de afuera son los unicos que saben hacer politica y no les dice el secretario como tienen que hacerla. Un saludo