dilluns, 30 de desembre del 2013

AJT. SILS - PLE EXTRAORDINARI 9-12-2013 . PRESSUPOSTOS 2014

Pressupostos 2014

El 9 de desembre el ple extraordinari va aprovar per 8 vots a favor (7 IdS-PSC i 1 UpS), 2 abstencions (1 ICV-EUiA i 1 CiU) els pressupostos pel 2014. Adjuntem la posició del nostre grup al ple, abans de votar.

“ICV-EUiA volem fer algunes aportacions al debat del pressupostos, però en primer lloc demanem el motiu que pugui justificar el caràcter extraordinari de la convocatòria del ple. (Cada ple costa 2.575.- €.).
Manifestem el nostre acord en general amb els pressupostos presentats per l’equip de govern. A senyalar les inversions previstes per la construcció de dues pistes de pàdel amb 50.000 €, la dotació de 75.242,61 € per reparació de carrers (baches!), i el fons de contingència de 20.000 €.
Posem a la consideració de l’equip de govern i del ple algunes propostes, esperant que siguin acceptades i ens permetin votar a favor.
Prioritats de despesa social – demanem el compromís de l’alcalde fer públic davant del ple de que no mancaran recursos per atendre necessitats socials greus i urgents que es puguin presentar al poble. Us prioritari del fons de contingència per aquest fi. 
Habitatge social – en el pressupostos apareixen 6.000 € per posar en marxa els ajuts en cas de dificultats econòmiques per mantenir l’habitatge propi o de lloguer recollits en la ordenança aprovada. Ho considerem positiu però insuficient.
Habitatge de lloguer – proposem adoptar a Sils els acords del ple de l’ajuntament de Llagostera en habitatge de lloguer, presentats per Alternativa per Llagostera. En síntesi es tracta de fer un estudi durant l’any 2.014 per fer una borsa de pisos de lloguer social, amb habitatges buits. Amb bonificacions de l’IBI per als que siguin llogats amb preus socials i amb recàrrecs per als habitatges buits que no es vulguin incloure a la borsa social d’habitatge. (Annexem text moció aprovada Ajt. de Llagostera).
Subvencions – apareixen en dos conceptes, les esportives i les culturals, però seguim sense saber o potser no hi son, els criteris. El nostre grup demana que durant el proper any es defineixin amb claredat els criteris amb els que es fan les subvencions, i que siguin criteris clars, objectius i fàcilment verificables per tothom.
Policia local – d’acord amb els 10.000 € per un vehicle nou de rènting. No acord en pagar un lloguer de 6.200 € cada any per local de la estació de RENFE.
Proposem de buscar un local de propietat municipal i per tant un estalvi a la llarga. Proposem de contractar un altre agent durant tot l’any, i no nomes als mesos d’estiu. Les mateixes raons que justifiquen la contractació als mesos d’estiu han de permetre la contractació tot l’any, que permetria un millor servei als ciutadans i millors condicions de seguretat al personal.

Estanys de Sils – a la JORNADA TÈCNICA DIVULGATIVA SOBRE L'ESTANY DE SILS convocada per l’ajuntament de Sils, en el debat final amb totes les persones i entitats participants, es va posar de manifest una gran quantitat d’intervencions sobre els Estanys, però amb un manca de coordinació entre tots els actors que intervenen i un gran dèficit al no disposar d’un pla rector amb un calendari adequat a les estacions de l’any i les seves diverses necessitats.

Proposem la contractació d’una persona qualificada, amb el perfil adequat, per cobrir aquest dèficit. Aquesta contractació es podria fer com un contracte de serveis o igual com es contracta un professional per qualsevol gestió municipal, degut que no es pot ampliar la plantilla orgànica municipal.

Finestreta municipal per presentació de projectes – afavorir projectes d’auto-ocupació o de dinamització social. Obrir la possibilitat de presentació de projectes culturals, socials, esportius, econòmics, per part de qualsevol persona censada a Sils. Constitució de una comissió de seguiment amb representació de tots els partits representats al consistori. Oferir possibilitats d’ajuts tècnics, econòmics i de suport per tirar endavant els projectes presentats”.