divendres, 4 de març del 2011

N II, ESTACIÓ DE SILS I ROTONDES DE MALLORQUINES I VALLCANERA

CAP GRUP MUNICIPAL DONA RECOLÇAMENT A LA PROPOSTA

ICV-EUiA varem presentar el text adjunt com a moció d’urgència al ple d’ahir, 3 de març. Amb l’abstenció de CiU i AMS i el vot en contra de IdS-PM al caràcter d’urgència, la moció no va entrar al debat i no va prosperar.

La proposta la varem presentar en primer lloc demanant una reunió dels portaveus dels grups municipals el passat 24 de febrer, que no es va fer perquè l’alcalde es va negar a assistir.

Una ocasió perduda per a treballar plegats per l’interès general del poble.

MOCIÓ D’ URGÈNCIA - PLE 3 DE MARÇ 2011

ICV-EUiA proposa al ple el següents acords:

1.- La N II. EL DIA 12 DE MARÇ TOTHOM AL TOURING A LES 11H.
Ens fem ressò de l’acord del Consell d’Alcaldes de la Selva, que denuncien la inseguretat i demanen la represa de les obres de la NII.
Anunciem públicament el nostre suport al Consell d’Alcaldes, tant pel que fa a pressionar al Ministerio de Fomento de Madrid com a la preparació de l’esmorzar de protesta del proper 12 de març al Touring a les 11h. i demanem el mateix compromís a la resta de grups municipals de la Selva.

2.- Diem que el que és bo per la Selva també ho és per Sils. A Sils també cal que reprenem la iniciativa per demanar solucions. Acordem tres actuacions per: l’estació de RENFE, la rotonda de Vallcanera i la rotonda de Mallorquines.

Estació de Sils. L’alcalde de Sils deia fa pocs dies al diari de Girona que “Un dia de boira densa pot ser perillós perquè a l'estació de Sils per anar a l'aparcament o a l'altra andana cal creuar les vies”. Podem afegir que és un dels pocs passos de vies que queden a Catalunya. Que l’estació de Sils, la quarta de tot Espanya en nombre de passatgers de regionals, no pot patir aquesta inseguretat. Què hores d’ara l’estació no disposa de senyalització sonora ni lumínica per avisar quan ve un tren, i cal tenir en compte que hi ha trens que passen per l’estació a tota màquina, que no tenen parada a Sils.
Considerem imprescindible més seguretat ara ja, i que les obres de soterrament del pas de vianants comencin el més aviat possible, donant compliment als acords amb ADIF.

Rotonda de Vallcanera. L’actual Gi-555, ara ja és una via força ràpida i ho serà més amb les obres que hi ha previstes per donar-li més amplada a més de l’arcen. Està prevista la seva transformació en una via ràpida. Segons l’alcalde de Sils, ni ara ni desprès es contempla de fer una rotonda per garantir la seguretat i l’ordenació del trànsit per l’entrada i sortida de vehicles a Vallcanera. Si ara ja és perillós i més encara de nit per la manca d’il•luminació, no cal pensar gaire per adonar-se del que passarà desprès.
Considerem necessària la rotonda d’accés a Vallcanera per garantir un accés amb seguretat.

Rotonda de Mallorquines. Diu l’alcalde de Sils i està escrit al Quadern de Sils que tenim a tocar la rotonda de Mallorquines. Que si ara no es fa, insinua que serà per culpa del nou govern. No estem tant segurs. En tot cas considerm que cal apretar ara perquè aquesta possibilitat que s’apunta no s’esvaeixi, no se’ns escapi.
Volem fer un recordatori de la nova escola de Sils, l’escola Els Estanys, és avui una realitat gràcies a la unitat, la fermesa i la mobilització del poble i dels seus representants, de tothom que hi va participar, amb una menció especial a tot el col•lectiu de l’escola Jacint Verdaguer.

3.- El ple acorda una ronda d’entrevistes de representants de tots els grups municipals amb cadascuna de les administracions responsables implicades. A partir del resultat d’aquestes entrevistes, es valorarà la necessitat d’accions de protesta, seguint l’exemple iniciat pel Consell d’Alcaldes de la Selva.

Sils, 3 de març 2011.