divendres, 4 de març del 2011

8 de MARÇ al PLE del 3 de Març

L’ABSTENCIÓ DE VICENS MANZANO REGIDOR D’AMS VA PERMETRE A L’ALCALDE MARTÍ NOGUÉ DE IDS-PM, EL VOT DE QUALITAT EN CONTRA DE LA MOCIÓ 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, PRESENTADA PER ICV-EUIA-EPM.

Van votar en contra dels acords següents:

Primer.- Garantir el treball des dels diversos àmbits municipals per esborrar les desigualtats entre dones i homes, assegurant l’aplicació de polítiques de gènere en l’actuació municipal. Cal treballar, en aquest sentit, per:

- Crear una Regidoria de Polítiques d’Igualtat de Gènere, o de serveis específics de polítiques d’igualtat de gènere, amb recursos econòmics suficients.

- Realitzar plans transversals per fomentar l’equitat de gènere al municipi, garantint el compromís pressupostari de totes les regidories implicades en la seva execució.


- Realitzar un Pla d’Igualtat Municipal i garantir la presència d’una Agent d’Igualtat municipal (propi o d’un altre ens local).

- Dur a terme Plans d’Inclusió Social amb perspectiva de gènere, que garanteixin la lluita contra aquestes situacions de manera transversal.

- Garantir que tots els mitjans de difusió de l’Ajuntament transmeten valors com la defensa de l’equitat i el reconeixement de les aportacions de les dones al poble.

- Incloure clàusules especials en els concursos i contractes de l’Ajuntament per promoure l’equitat de gènere a les empreses contractants.

Segon.- Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a que:

- garanteixi, segons les necessitats existents, els recursos necessaris per fer front a les discriminacions i violències vers les dones.

- recuperi el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista suprimit per la Conselleria d’Interior.

- mantingui l’extensió territorial dels SIADs[1] i els CIEs[2], per garantir l’accés a aquest servei de totes les dones catalanes.


- vetlli per què la perspectiva de gènere estigui incorporada en el Programes i Projectes derivats de la Llei de Barris, tal i com explicita la pròpia llei.

- implementi arreu del territori Consells de Dones i fomenti l’associacionisme femení, com a eina de socialització.

Tercer.- Transmetre aquests acords als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a l'Institut Català de les Dones, i a l’entitat “Dones d’Arreu”.

VOTACIÓ:

1 abstenció :

Vicens Manzano, AMS

4 en contra:

Martí Nogué,Carles Taberner, Joan Cot i Andreu Redondo, IDS-PM

4 a favor:

2 de Francisco Anoro i Marga Roca,CiU

2 de Albert Miralles i Cristina Simó,ICV-EUiA-EPM




[1] Servei d’informació i atenció a les dones.

[2] Centre d’intervenció especialitzada.