dilluns, 3 de gener del 2011

QUADERN DE SILS - Nº 70, DESEMBRE 2010


Escrit grup municipal ICV-EUiA-EPM

PROU MARTINADES!!

A Sils l’ alcalde amaga les convocatòries dels plens municipals. Si les voleu trobar heu d’anar a la web municipal, entrar per aquest ordre: ajuntament- secretaria- actes de plens- data corresponent. Això es pot considerar un anunci públic del ple?

A Sils l’ alcalde no vol publicar les actes de la junta de govern local ni del ple municipal. Trobareu els resums fent un itinerari similar a l’ anterior, a -Extractes acords sessions de ple- on no trobareu ni els assistents, ni el debat, ni tant sols les votacions de cada grup. I això malgrat la moció a proposta nostra, aprovada per unanimitat al Ple del 3 de juliol de 2008 , en la que es deia: … “es proposa la convocatòria dels plens a la Web municipal, als taulers d’anuncis i amb megafonia, així com publicar a la Web les actes de totes les reunions, incloses les comissions informatives”.

A Sils l’ alcalde censura les mocions que no li agraden: tres mocions presentades pel nostre grup no varen arribar ni al ple del 2 setembre ni al del 4 novembre, les que recollien un escrit del veïnat del carrer Bastiments, del Nyap (la nau construïda a Can Cabirol).
Al ple del 4 de novembre varem presentar 4 mocions. Només va passar una: demanar a Correus disposar a Sils d’una oficina tècnica informatitzada a horari complert Va ser aprovada per unanimitat.

L’alcalde no va voler posar a l’ordre del dia la resta de mocions:
- Col•legi electoral per Vallcanera i les Comes. Per facilitar a la gent d’anar a votar prop de casa seva.
- Contra la violència de gènere, proposava abolir la prostitució de les carreteres castigant als proxenetes i clients còmplices de la trata, perquè entenem que el tràfic de dones per l’explotació sexual és una realitat que tenim present a Sils, que s’ha d’afrontar des d’una postura crítica i des d’un coneixement íntegre. No podem mirar cap a altre costat. No estem parlant de fantasia, de diversió, d’oci o d’un problema d’unes poques persones que ho han triat lliurement, estem parlant de violència cap a les dones.
- Pel compliment de les ràtios educador/a per alumnes a la llar d’infants, ja que segons informació recollida no es compleixen.

Varem passar per tràmit d’urgència la moció per un Col•legi electoral per Vallcanera i les Comes. No va prosperar pel vot en contra de IdS-PM i les abstencions de CiU i AMS.

Altra moció exclosa va ser la presentada pels tres grups de l’oposició, la de la plantilla de la Policia Municipal, insuficient per l’absència d’un membre per formació a l’escola de Mollet. Que votada a tràmit d’urgència, va prosperar pels vots de CiU i ICV-EUiA-EPM.

A Sils l’alcalde ha decidit que ja no donarà més la paraula als assistents dels plens ordinaris, per a què puguin interpel•lar als regidors/es.

És aquest el canvi promès per Ids-PM? Quina decepció!!

QUADERN DE SILS
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/ElQuadernDeSils/Quaderns%20n%2070%20web.pdf