dijous, 28 d’octubre del 2010

PLE ORDINARI - NOVEMBRE 2010

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM. Registre entrada nº 3555, de 27 octubre 2010.

En motiu del 25 de Novembre, ICV-EUiA-EPM de SILS

Exposa:

Atès que la prostitució és una de les expressions més extremes de violència masclista.

Atès què el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual és l’esclavatge del S.XXI.

Atès què és una vulneració dels drets humans que atenta contra la dignitat de les persones i té un clar component de gènere, al ser víctimes majoritàriament les dones (segons dades de Nacions Unides les dones i les nenes constitueixen al voltant del 80% de las víctimes d’aquest comerç sexual).

Atès què és un delicte que implica convertir a persones en simples mercaderies i que proporciona suculents beneficis a les màfies i xarxes, que a més d’atemptar contra la vida, la integritat i la llibertat de les seves víctimes,atempten contra valors superiors de la nostra societat com la dignitat, la igualtat i la seguretat.

Atès què segons Nacions Unides calcula que entre 4 i 5 milions de persones són víctimes de trata. El 80% ho serien per la seva explotació sexual, i que 700.000 persones són introduïdes anualment en el comerç sexual.

Atès que la trata i el tràfic de dones i nenes especialment amb fins d’explotació sexual constitueixen el tercer negoci il•legal més lucratiu del món que,segons la ONU, mou entre 5 i 7 bilions de dòlars darrera, de la venda d’armes i de drogues. Només a Europa mou unes xifres properes als 3 bilions de dòlars.

Atès que situacions de pobresa, de vulnerabilitat i de risc d’exclusió social en el seu país d’origen donen als explotadors l’oportunitat de captació i la situació de invisibilitat i de precarietat en el país de recepció, faciliten l’explotació i dificulten l’ajuda a aquestes dones.

Atès que un gran percentatge, a més, tenen càrregues familiars, ja sigui en el seu país d’origen i/o en el de destí, i són en molts casos la única font d’ingressos de la família, es constata així la pitjor cara de la globalització i la feminització de la pobresa.

Atès que l’explotació sexual és una realitat que tenim present a Sils, en el nostre municipi, que s’ha d’afrontar des d’una postura crítica i des d’un coneixement íntegre. No podem mirar cap a altre costat. No estem parlant de fantasia, de diversió, d’oci o d’un problema d’unes poques persones que ho han triat lliurement, estem parlant de violència cap a les dones.

Atès que . El mal anomenat “client”, el prostituïdor, ha estat sempre exempt de tota desqualificació. La seva conducta s’ha tolerat, acceptat i justificat.

Atès que fa un any el ple de la corporació va aprovar per majoria, en la moció presentada pels tres grups de l’oposició, pel 25 de novembre, dia internacional en contra de la violència de gènere:
-Considerar entre d’altres formes de violència de gènere la prostitució i l’explotació sexual de dones i nenes.
-Arribar a aconseguir en un futur poder declarar que el nostre municipi sigui efectivament exempt de Violència de Gènere.
- Expressar la voluntat d'esmerçar tots els nostres esforços i recursos per seguir avançant en l’eradicació de tota forma de violència de gènere.

Es proposa al ple als següents acords:

1. Encarregar als serveis tècnics de presentar un projecte d’una ordenança municipal contra la prostitució. Que imposi als proxenetes i presumptes clients de les dones prostituïdes a les nostres carreteres, sancions que vagin dels 750 als 3.000 euros tal com es fa en altres municipis. Per protegir les dones víctimes del tràfic amb fins d’explotació sexual.

2. I d’acord amb el que es va aprovar en un dels acords de la moció del 25 de novembre de l’any passat que deia:
“Que l'ajuntament mantingui campanyes permanents, incloent els mitjans de
comunicació, dirigides a denunciar tot tipus de discriminació i violència per raó de sexe”.

Engegar una campanya de sensibilització contra la prostitució i l’explotació destacant la figura del “client” i la seva responsabilitat en aquesta problemàtica. Campanya que pretengui sensibilitzar sobre la realitat d’aquesta forma de violència cap a les dones.

Una campanya que posi de manifest la part de responsabilitat que te l’home que fa us de la prostitució en l’existència de la trata i tràfic de persones en fins d’explotació sexual. Així mateix insistint en el paper actiu que ha de tenir la ciutadania i, per això, promoure la seva participació, la seva implicació, la seva denuncia i, per tant, la seva responsabilitat social en la lluita i en l’eradicació de la prostitució i d’altres formes d’explotació sexual.

Grup Municipal: ICV-EUiA-EPM

Sils,28-10-2010

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'alegro per aquesta proposta, la tenia en ment des de fa temps, ja no se que explicar d’aquestes dones als meus fills, elles poden ser molt lliures de fer el que fan, però a casa seva, no a la via publica i menys en horari diürn, per a mi es una professió que denigra a les persones, un carreró sense sortida perquè desprès dels anys, professionalment que podran fer, si mai s’han inserit laboralment al mercat laboral?.

A demes son víctimes fàcils de totes les coses que heu exposat i no el podem permetre com a societat.
Endavant amb la proposta
Benet asensio

Anònim ha dit...

BENET ESTOI CONTIGO





JOAN COT.