dimecres, 27 d’octubre del 2010

PLE ORDINARI - NOVEMBRE 2010


MOCIÓ ICV-EUIA-EPM. Registre entrada nº 3531, de 26 d'octubre 2010.

COMPLIMENT DE LES RATIOS A LA LLAR D’INFANTS LA QUITXALLA


Atès que el nostre ajuntament disposa d’una llar d’infants municipal, la Quitxalla

Atès que és competència del Departament d’Educació de la Generalitat establir les ratios d’alumnes per educador/a a les llars segons les adats i els horaris.

Atès que és responsabilitat de l’alcalde i de la junta de govern local de complir aquestes condicions per a la correcta atenció dels infants.

Atès que segons informacions que hem recollit, sembla ser que no es conpleixen les ratios de la llar d’infants municipal la Quitxalla per les tardes, i que quan s’acabi el contracte d’una educadora que actualment està en plantilla de la llar, tampoc es compliran les ratios als matins, i això seria abans d’acabar l’any 2010.


Es proposa al ple els següents acords :


- 1.- Què l’alcalde confirmi si s’estan incomplint actualment les ràtios d’alumnes per educador/a per les tardes.

- 2.- Què si és cert que la persona que està actualment en contracte temporal no se li renova el contracte, tampoc es compliran les ràtios als matins, i en quina data es produiria això.

- 3.- Què si l’alcalde confirma les informacions del punt 1 i 2, expliqui amb claretat quins són els motius d’aquest incompliment de les ràtios que fixa el Departament d’Educació de la Generalitat i si està aprobada alguna mesura per paliar la situació, explicant quines són aquestes mesures i la data de referència en que s’han pres i quin organisme les ha decidit.

- 4.- El ple acorda mandatar a l’alcalde i als serveis tècnics municipals a una modificació pressupostària, si cal, per garantir amb urgència a carrec dels pressupostos del 2010, el compliment a la llar d’infants la Quitxalla de les ràtios que fixa el Departament d’Educació de la Generalitat.

- 5.- Demanar un informe als serveis tècnics municipals sobre la llar d’infants la Quitxalla, que valori les dotacions de personal i de mitjans necessaris per oferir un servei de qualitat, digne i garantint el compliment de les ratios, pel debat dels pressupostos del 2011.


Sils, 26 de novembre 2010.