dijous, 22 de juliol del 2010

NYAP - MOCIONS PLE ORDINARI SETEMBRE - ALTELL


3 - MOCIO ICV-EUiA-EPM : NYAP DE SILS – ALTELL

Registre nº 2521, 22 juliol 2010
.../...

IV. Altell o segona planta.

EXPOSEM.

Entre les moltes irregularitats que s’han denunciat pel que fa al “Nyap”, n’hi ha una que clama al cel. La nau industrial té una “segona planta” ( 3,48 metres d’alçada; aparells d’aire condicionat ...) situada per damunt de la “planta baixa” (3,30 metres d’alçada; magatzem...) que es troba pròxim a la cantonada del carrer Bastiments amb el carrer Països Catalans. Els projectes presentats per l’empresa constructora per tal de demanar les llicències, consideren que aquesta planta de 3,48 metres d’alçada, és –simplement- un altell. Per mitjà d’informe tècnic redactat en data 25 de febrer de 2009, l’arquitecte municipal Salvador Jubany i Viader, dóna la raó al constructor, afirmant que “es tracta per tant d’una planta altell, d’acord amb allò establert a l’article 29 de les NNSS vigents”.
L’article 21.6 de les Normes Subsidiàries de Planejament de Sils, detalla que s’admeten les plantes altell sempre que es compleixin les següents condicions:
1. La planta altell no pot tenir accés independent des de l’exterior.
2. La planta altell es separà 3 metres de la façana principal.
3. L’alçada mínima lliure serà de 2,25 metres.
4. No es podrà destinar a habitatge.
Un cop comprovades les condicions de les plantes altell, establertes a la normativa de les Normes Subsidiàries de Sils, es pot comprovar que aquesta “segona planta” o “altell”, no compleix les condicions de planta altell en tant que no es separa de la façana principal una distància mínima de 3 metres.
Resumint. Si es tracta d’una “segona planta”, és il•legal perquè només podria estar destinada a ús residencial o habitatge ( zona 8, NN.SS., art. 29). Si es tracta d’un “altell”, és il•legal perquè no es separa 3 metres de la façana principal (NN.SS, art. 21).
En el seu dia, i dintre dels terminis legalment establerts, ja vam fer les corresponents denúncies escrites sobre aquest tema concret, sense obtenir satisfacció.

DEMANEM.

a) Que es revisin o s’anul•lin tots els acords i llicències donades per edificar aquesta “segona planta” o “altell”, ja sigui per la junta de govern, ja sigui pel ple municipal.
b) Què el senyor alcalde demani un informe escrit al assesor urbanistic de l’ajuntament , Sr. Sicart, un informe sobre la legalitat d’aquesta “segona planta” o “altell”, i sobre les raons que van portar als serveis tècnics municipals a informar favorablement sobre aquesta qüestió, malgrat el descarat incompliment de la normativa vigent.
c) Que es prenguin totes les mesures necessàries per tal de fer complir la legalitat.
d) Que es passi còpia de la resolució d’aquesta moció a totes les associacions i entitats registrades a l’Ajuntament de Sils i als veïns i veïnes del carrer Bastiments que signen l’escrit presentat a l’Ajuntament.

Sils, 19 juny 2010

1 comentari:

LNC ha dit...

From America I say us "clar i català": Això és un frau de llei !