dijous, 22 de juliol del 2010

NYAP - MOCIONS PLE ORDINARI SETEMBRE - ESTUDI DE DETALL


Publiquem extractes de tres mocions que fan referencia al NYAP URBANISTIC de Sils.
Hem reproduit a les mocions quasi la totalitat de l'escrit que ens han fet arrivar els veïns i veïnes afectats a tots els grups municipals, i per sobre de tot les seves propostes.
Aquesta es la nostre resposta al seu escrit.


1 - MOCIÓ ICV-EUiA-EPM : NYAP DE SILS – ESTUDI DE DETALL

Registre entrada 2519, 22 de juliol 2010.

Per la nostra condició de regidors/es, hem rebut un escrit dels veïns i veïnes del carrer Bastiments.

En aquest escrit es diu que:
“Volem posar en coneixement de l’alcalde de Sils, del conjunt de regidors i regidores de l’Ajuntament de Sils i, si s’escau, de la premsa de les comarques gironines, de la Direcció General de Consum (Girona), de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, de la Direcció General d’Urbanisme (Barcelona), de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports de la Generalitat i de la Sindicatura de Greuges de Catalunya, una sèrie de fets i d’arguments referents a la nau industrial de 8/9 metres d’alçada construïda a tocar de la vorera del carrer Bastiments, un carrer que forma part d’una zona residencial molt consolidada anomenada Can Cabirol de Sils. Aquesta nau industrial, popularment coneguda com a “El Nyap de Sils”, situada a la parcel•la ubicada entre els carrers Bastiments, Països Catalans i Avinguda de La Selva, està actualment ocupada per un supermercat Consum Bàsic”.

A continuació el veïns i veïnes demanen una resposta al seu escrit, entenem que no és una resposta formal, sinó una resposta des de la responsabilitat municipal de cada grup municipal.
El nostre grup reiteradament hem donat suport a les demandes del veïns i veïnes del carrer Bastiments, perquè considerem que són justes tot i que acceptem que podem estar equivocats.
Per resoldre les preguntes del veïnat presentem una sèrie de mocions al ple, amb cadascuna de les seves propostes, que com dèiem, compartim.

I. Segona superfície comercial.

EXPOSEM.

L’estudi de detall aprovat (un cop la nau industrial ja estava aixecada !!!) per un ple municipal de l’Ajuntament de Sils en data 5 de març de 2009, amb els vots a favor d’IdS i CiU i amb els vots en contra d’AMS i ICV-EUiA, projecta construir uns edificis B,C,D de "botigues diverses" en la parcel•la esmentada (apartat 2.5, Aprofitament urbanístic, de l’estudi de detall).

DEMANEM.

1.- Que l’Ajuntament de Sils ens informi per escrit i amb immediatesa de qualsevol novetat pel que fa a sol•licituds o atorgaments de llicències d’activitat, obra, etc. que facin referència a aquesta “segona superfície comercial”. Es á dir, que com a veïns i veïnes, volem estar informats a temps, i que no es repeteixi la sistemàtica i vergonyant desinformació que vam patir quan es va autoritzar i construir l’anomenada nau industrial, durant els anys 2007 i 2008.

2.- Igualment pel que fa referencia al grups municipals.

3.- Que es passi còpia de la resolució d’aquesta moció a totes les associacions i entitats registrades a l’Ajuntament de Sils i als veïns i veïnes del carrer Bastiments que signen l’escrit presentat a l’Ajuntament.

Sils, 19 juny 2010