dijous, 27 de maig del 2010

INSTITUT - Siguem clars...amb els terrenys de l’ Institut què passa?


El Consell Escolar Municipal (CEM) és un òrgan de tipus consultiu, constituït per representants dels diferents sectors de la comunitat educativa de Sils (famílies, mestres, educadores, direccions i ajuntament) de les dues Escoles, Institut i Llar d’Infants.

En les darreres reunions del Consell, ha estat tema d’especial preocupació el futur de l’institut. Com tothom sap, la seva actual ubicació, és zona verda municipal, cedida per acord unànime de tots els grups politics, per no perdre l’oportunitat que se’ns va presentar de tenir l’ institut a Sils.

Però el creixement de cada nou curs, reclama una solució més definitiva. És per això que en la darrera reunió del CEM, el passat 12 de maig, es va acordar encarregar als grups municipals que treballessin per buscar uns terrenys adients per la ubicació definitiva.

La qüestió és que necessitem tenir una parcel·la urbanitzada, qualificada com equipament, de propietat municipal, d’unes dimensions mínimes d’uns 15.000 mts2. Sense aquests requisits el Departament d’Educació de la Generalitat no ens posarà en llista per la construcció de l’institut, que ens urgeix.

Quina és la via?

En el debat del Consell varen aparèixer dues vies: l’aprovació del POUM o la modificació de les normes subsidiàries.

L’Alcalde proposa aprovar el POUM (Pla Ordenació Urbanística Municipal) per fer les modificacions urbanístiques necessàries. El POUM preveu un terreny per equipament que reuneix les condicions necessàries, ubicat al sector B-2, Oest Casc Urbà. Fins ara, el POUM porta anys encallat perquè ha de resoldre moltes més coses que el futur terreny de l’institut. Tot i així, els grups municipals varem informar al CEM de noves reunions previstes per si es pot desencallar el POUM.

Per part del nostre grup, creiem que tot i no descartar la via del POUM no ens volem quedar només amb aquesta possibilitat, quan segons els nostres assessors hi ha una altra via que pot ser més ràpida i més eficaç. Estem parlant d’una modificació de normes subsidiàries.

Hem reclamat a l’Alcalde una reunió de tots els grups amb els tècnics municipals per estudiar aquesta altra via, que en definitiva seria fer una modificació de les normes subsidiàries amb el mateix que proposa el POUM en aquesta zona.

Nosaltres creiem que el més important és el disposar dels terrenys adients per l’institut i el debat ha de ser la via més ràpida i eficaç per aconseguir-ho. Res més!.

En aquest sentit les declaracions de l’Alcalde al Diari de Girona fent culpable a l’oposició de la manca de terrenys per l’institut, per no voler aprovar el POUM, sembla d’allò més interessat i oportunista, i que cadascú pensi allò que vulgui.

Albert Miralles Güell i Cristina Simó Alcaraz

Grup Municipal ICV-EUiA-EPM