divendres, 20 de novembre del 2009

TRANSPARENCIA - PLE ORDINARI 3 NOVEMBRE 2009

TRANSPARÈNCIA - QUADERN DE SILS

ICV-EUiA-EPM vàrem presentar al ple de juliol del 2008 una moció que demanava:
- Les convocatòries de plens municipals ordinaris i extraordinaris, seran anunciades en la web municipal, als taulers d'anuncis i amb megafonia pels carrers, al mateix temps que es convoca les regidores i regidors.
- Que es publiquin les actes de totes les reunions, incloses les comissions informatives, en la web municipal.


Ve ésser aprovada per unanimitat de tots els grups : IdS-PM (PSC), CiU, AMS,ICV-EUiA-EPM. I es varen publicar les actes a la web i als tauler d’anuncis municipals, fins que amb l’argument de la llei de protecció de dades varen deixar de publicar-se per decisió de l’Alcalde.

Gràcies a les webs locals de Sils, entre les que tenim la sort de comptar amb « Sils, com més serem més riurem « i « Des de Sils, camí d’Itaca », hem pogut veure com un Ajuntament tan important com el de Barcelona, a hores d’ara, seguia publicant a la seva web oficial les actes de les reunions del Ple Municipal i de la Comissió de Govern, sense problemes. I també d’altres, com Girona. Qualsevol persona ho pot comprovar.

Animats pel bon exemple de Barcelona i Girona, en el darrer ple municipal vàrem tornar a presentar la mateixa moció que ja havíem presentat al juliol del 2008.

Passada a votació la moció, va resultar aprovada amb els vots de CiU, AMS i els nostres, però amb el vot en contra de IdS-PM (PSC).

Creiem que l'aprovació de la moció és una bona noticia per totes aquelles persones i grups que volem transparència, màxima informació a l’abast de tothom i participació activa de la ciutadania en els assumptes públics.

Val a dir que l’Alcalde ens va anunciar abans de la votació, que encara que fos aprovada, ell no publicaria les actes. Pregunta: es aquest un comportament democràtic?.

També volem informar que els regidors i regidores tenim còpia de les actes, que està clar que a qui restringeix l’Alcalde el dret a la informació és al conjunt de la ciutadania, a la que no se li vol facilitar l'accés a totes les actes municipals. Pregunta : perquè?

Cristina Simó Alcaraz i Albert Miralles Güell, grup municipal ICV-EUiA-EPM