diumenge, 11 d’octubre del 2009

RENFE - MOVILITZACIO


Els usuaris de Renfe de la línia ferroviària Portbou-BCN es mobilitzaran el dia 13

Sense descartar seguir negociant es mostren disconformes amb les propostes de la companyia


Girona 8 d'octubre 2009.- La Plataforma d'usuaris de mitjana distància de la línia ferroviària Portbou-Girona-Barcelona es mobilitzarà el proper dia 13 d’octubre aturant a Passeig de Gràcia el tren que surt de Figueres a les 5:55. Aquesta nova mobilització vol denunciar el servei extremadament deficient que presten Renfe i el Ministeri de Foment, mitjançant ADIF.

La Plataforma ha acceptat la proposta de Renfe de fixar una devolució exprés del bitllet quan el retard sigui de 15 minuts tot i que no tolera el xantatge que pretén vincular la companyia ferroviària espanyola que, com a contrapartida, exigia aturar les mobilitzacions.

Recordem que Renfe es nega reiteradament a resoldre cap dels quatre punts essencials plantejats tot i la mediació de la Generalitat de Catalunya que resulta del tot inútil i més quan hores d'ara segueix essent una incògnita quan es farà efectiu el traspàs de Regionals de Renfe al Govern de Catalunya.

Dels quatre punts prioritaris per la Plataforma, Renfe es continua oposant a negociar la reducció de preus d’un 35 % mentre durin les obres del TAV i es nega a recuperar la validesa de 90 dies dels abonaments Bonoexprés de 10 viatges. D’altra banda, en relació a la demanda de reducció del temps de trajecte únicament s’ha compromès a revisar la gestió de la línia per tal d’analitzar la programació horària i així poder garantir la puntualitat escurçant el temps de trajecte. Cada dia circulen de mitjana 13.000 passatgers a la línia Barcelona-Portbou.

Plataforma Usuaris Renfe
www.usuaris-renfe.com
usuarisrenfe@gmail.com