diumenge, 18 d’octubre del 2009

MASSANES


El diputat Lluís Postigo entrant a presentar la denúncia a Fiscalia.

GIRONA/MASSANES | E.BATLLE

ICV de les comarques gironines ha denunciat l'Ajuntament de Massanes davant la Fiscalia per un presumpte delicte de prevaricació urbanística en l'atorgació de llicències municipals a una planta d'asfaltatge i a una de biomassa del polígon de Can Thos, situada a peu de la carretera GI-555.
El grup d'ICV, que es troba a l'oposició en aquesta localitat governada per CiU i PSC, va portar ahir de la mà del seu diputat al Parlament Lluís Postigo la denúncia al fiscal en cap de Girona, Josep Maria Casadevall, perquè estudiï si la Junta de Govern local de Massanes -integrada per l'alcalde, Jordi Porta, i els tinents d'alcalde, Josep Maria Clopés (PSC) i Joaquim Oliveras (CiU),- ha vulnerat la normativa vigent i, per tant, les llicències atorgades a l'empresa Ter-Trans SL i a Europea de Asfaltos SA s'han concedit de forma arbitrària.
En el paratge de Can Thos hi ha des de fa anys una activitat d'extracció d'àrids però fa un any s'hi va instal·lar una planta d'asfaltatge -que proporciona asfalt per a la construcció del tercer carril de l'AP-7 i que va suscitar queixes veïnals- i ara, hi ha prevista la instal·lació d'una planta de biomassa. Aquestes dues plantes, segons ICV, compten amb informes desfavorables dels tècnics municipals -arquitecte municipal i secretària- i els manquen els institucionals com ara els d'Urbanisme, ja que és un paratge on no hi està permesa l'activitat industrial segons les normes subsidiàries del municipi.
Per Postigo es tracta d'un fet "greu perquè és l'equip de govern qui concedeix les llicències, que poden comportar un delicte de prevariació urbanística". El regidor d'ICV a Massanes, Pere Fernàndez, per la seva banda, explicava ahir que la planta d'asfaltatge a més d'estar ubicada "on no li pertoca ara podrà estar-hi fins a 50 anys".

Molèsties veïnals
Un fet que indigna els veïns del Rieral, un barri que té a tocar la planta d'asfaltatge i conviuen, relatava ahir un d'ells, Josep del Río, "enmig de pols, polseguera, pudors d'oli cremat" i fins fa poc temps "amb una planta que funcionava a la nit", afirma. Un fet que van denunciar als Mossos fa menys d'un mes i que va comportar la fi de l'activitat nocturna.
Tant del Río com el regidor d'ICV acusen alhora l'exalcalde de CiU Joan Oliveras d'estar al capdavant de tot i d'haver donat al seu dia permís a l'activitat extractiva "modificant les normes subsidiàries del planejament per poder-la autoritzar" i ara "seria al capdavant de la gerència de la planta d'asfaltatge", afegeix el regidor.
El diputat Lluís Postigo va afirmar ahir que sabien des de fa mesos les irregularitats pel seu edil però fins que no han tingut un informe d'un advocat que ho confirma, no s'han decidit a fer la denúncia que "segur que demostra que les irregularitats constitueixen delicte de prevaricació urbanística".
L'alcalde de Massanes, Jordi Porta (CiU), va declinar fer declaracions sobre aquest tema.