diumenge, 5 d’abril del 2009

DIARI DE GIRONA - NO AL NYAP


Imatge del bloc "Des de Sils camí d`Itaca".

DIARI DE GIRONA 5 D`ABRIL 2009

ICV de Sils interposa un recurs d´alçada per anul·lar tots els acords del supermercat

El grup ecosocialista també reclama a Urbanisme que es pronunciï sobre tota la polèmica de llicències

SILS | E.B.
La polèmica sobre el supermercat Consum de Sils situat a la zona de Can Cabirol, a l'entrada del municipi venint de Santa Coloma de Farners, encara no s'ha acabat. El grup d'ICV-EUiA, a l'oposició a l'Ajuntament, va presentar divendres un recurs d'alçada perquè s'anul·lin una sèrie d'acords de ple i de juntes de govern, que consideren que s'han de revisar.

En concret, l'acord de ple que va permetre l'aprovació de l'estudi detall i també reclamen que s'adeqüi el contingut i l'ordenació proposada a l'estudi de detall de forma que es minimitzi l'impacte visual i paisatgístic de les edificacions, principalment pel que fa als seus efectes als carrers Països Catalans i Bastiments. Aquest darrer carrer és en el que els veïns s'han queixat més i fins i tot han inerposat un recurs contenciós administratiu contra el consistori de Sils, ja que la planta i pis els tapa visibilitat, entre d'altres, i consideren que aquesta nau s'ha fet de forma il·legal.

D'altra banda, en el recurs, els ecosocialistes asseguren que també s'ha d'anul·lar l'acord de la Junta de Govern del 16 de març en el qual es va aprovar atorgar llicència per a la construcció de l'edifici industrial per a usos comercials en l'àmbit de l'estudi de detall. Finalment, demanen que s'incoï expedient de disciplina urbanística de l'edifici construït en l'àmbit de l'estudi de detall, així com que s'insti la propietat de l'edifici a presentar projecte de legalització i que aquest s'adeqüi a la normativa.

Explicacions d'Urbanisme

Aquest grup a l'oposició al municipi ha manifestat en totes les ocasions que s'ha parlat sobre el supermercat i les possibles irregularitats urbanístiques i, en concret, ha enviat una carta a Urbanisme de Girona on es demana que es pronunciïn respecte del pla detall aprovat pel consistori fa un mes, així com de les presumptes irregularitats denunciades pel grup municipal a aquest estament.