diumenge, 22 de febrer del 2009

Dempeus per la salut pública


Ampli suport a l´acte de presentació de la plataforma ciutadana `Dempeus per la salut pública´

La plataforma ciutadana Dempeus per la salut pública va escollir ahir l´Ateneu Barcelonès per a fer la seva presentació en societat. La sala d´actes amb tot l´aforament ple era una mostra patent que aquesta nova organització en defensa del dret fonamental a la salut neix amb el suport de moltes persones i entitats. La presidenta de Dempeus, Àngels Martínez Castells, va citar alguns noms destacats: l´economista Fabià Estapé, l´actriu Pilar Bardem, el diputat d´IU i president de la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats, Gaspar Llamazares, el filòsof Josep Maria Terricabras, i diputats de la coalició ICV-EUiA i d´ERC (hi eren presents Jordi Miralles, Mercè Civit, Dolors Clavell, el senador Joan Josep Nuet, Uriel Bertran).

Martínez Castells va explicar els més de 200 assistents que el propòsit de Dempeus és garantir el dret a la salut sense discriminacions en uns temps en què la crisi la paguen els més febles i les retallades en els serveis públics són un perill real. I com indica el nom de la plataforma, els qui la integren han decidit alçar-se col.lectivament per a dir prou als intents privatitzadors i fer arribar les seves propostes en defensa de la salut pública. “Volem superar la fractura radical entre salut, economia i política”, va afirmar la seva presidenta.

L´acte va comptar amb les intervencions de representants d´associacions de malalts, un metge (el nostre company Toni Barbarà, secretari de Dempeus), un farmacèutic, una experta en salut laboral... I de Montserrat Lamarca, vídua d´Ernest Lluch, que va traslladar a l´audiència el discurs del que fóra ministre de Sanitat, ferm defensor de la investigació i la salut públiques.

La clausura va anar a càrrec de l´escriptora Rosa Regàs i les actrius Vicky Peña i Carme Sansa, que van recitar poesies i van acompanyar Àngels Martínez Castells en la lectura del manifest de Dempeus, que adjuntem.