divendres, 31 d’octubre del 2008

Soterrament factible de la MAT

El Punt - divendres, 31 d'octubre de 2008

Soterrament factible de la MAT

RAMON TORRAMADÉ. SALT (GIRONÈS)..
Una mica més de pressió popular i tindrem la MAT soterrada. Ara el senyor Mario Monti ha pujat un graó més i amb una altra empenta podria arribar a dalt de tot. Potser ho té prou clar però no vol anar més lluny perquè deu estar supeditat al poder de les grans empreses elèctriques i no gosa dir la veritat: que el soterrament és factible i més econòmic ambientalment que anar plantificant torres arreu del territori. I és clar, el mateix li passa al govern català a més de l'espanyol que presumeix d'una economia equilibrada per poder anar a agenollar-se als peus d'en Bush i quan es tracta de vetllar pel benestar dels seus súbdits fa el ronso.

De l'erari espanyol sortiran diners per ajudar els francesos a soterrar la línia de l'altre costat de la frontera i no es dóna un cop de mà per fer el mateix a les terres gironines. L'excusa: no és possible tècnicament fer-ho uns quilòmetres més, quan experts enginyers demostren el contrari. Ara et surten dient que les connexions, per necessitats d'ús, en trams curts no ho permeten, com si no fos possible fer-la sortir a la superfície allà on convingués. Doncs, com ho fan amb el gas i la benzina?

Resulta que s'inverteixen milions per soterrar el TGV per Girona quan serà la inversió més inútil per poc pràctica, ja que al final una altra estació anirà a l'aeroport i també un altre ramal passarà per la perifèria ja que les matèries perilloses (com els combois amb residus radioactius de les centrals nuclears) no poden passar per les poblacions amb túnels tan llargs. I per a la MAT res no és possible! El poble pot ser molt ignorant, però no tant per no adonar-se d'aquesta paradoxa, per no dir mascarada tan evident.