diumenge, 11 de maig del 2008

VIDRERES

diaridegirona.cat » Comarques

ICV tiba la corda, amenaça de trencar el pacte amb el PSC i busca altres aliats
Els ecosocialistes poden comptar amb el suport d'ERC per fer una moció de censura

Un pacte provocat per les circumstàncies. Comarques
E.Padilla, Vidreres.

El pacte de govern de Vidreres penja d'un fil. PSC i ICV, que governen amb una minoria de sis regidors sobre 13, estan vivint tensions internes a causa de diversos fronts oberts:
la polèmica planta asfaltadora del pla de la Font, que el govern local pretén tancar ja que no té cap permís però que està emparada per la Generalitat perquè presta servei a les obres de la C-35, les queixes dels veïns del centre per les contribucions especials que demana l'Ajuntament per portar a terme la reforma dels carrers ??-i que són més altes de les que s'han demanat en altres casos-, i el pla parcial que preveu un polígon industrial o de serveis a la zona del Pla de Vidreres, un projecte que el PSC defensa i al qual ICV s'oposa.

Tot i que aquesta última divergència està prevista fins i tot en el document del pacte, ICV tiba ara la corda i amenaça amb un trencament si no es posa ordre a l'acció de govern.
L'avís d'ICV és vist per part de fonts del partit més com una finta per buscar un major compromís del PSC que no pas com una declaració d'intencions.

Dilluns la directiva gironina d'ICV té previst reunir-se amb la secció vidrerenca ecosocialista per reconduir la situació. Altres fonts apunten però que la llista encapçalada per Jordi Pruneda ja estaria buscant aliats per fer fora el PSC de l'alcaldia i comptaria amb ERC per a una possible moció de censura. Els tres vots que els manquen per reprovar l'alcaldessa socialista Rut Rosique podrien sortir de les files de CiU.

Els dos regidors ecosocialistes, els dos republicans i els tres convergents assoleixen la majoria absoluta i encara tindrien l'opció de captar algun dels regidors independents del plenari vidrerenc: l'històric Manuel Valdivieso o bé el portaveu de Gent del Poble, Jordi Camps.