divendres, 22 de febrer del 2008

MOCIONS PLE MUNICIPAL ORDINAR 6 MARÇ

ICV-EUiA-EPM PRESENTARA MOCIONS PROPER PLE ORDINARI

MOCIÓ per a la recepció de les urbanitzacions de Vallcanera, Les Comes i King Park.
MOCIÓ PER LA NOVA CULTURA DEL AIGUA A SILS.
MOCIÓ per elaborar un estudi per a la creació d’un pla integral d’eliminació de barreres arquitectòniques.
MOCIÓ per fer un estudi de Mobilitat i Circulació viària
MOCIÓ PER LA MILLORA DELS SERVEIS FERROVIARIS A SILS I A LES COMARQUES GIRONINES.
Moció per modificar les ordenances municipals pel 2008 i les bases de convocatòria d’ajuts considerant les famílies monoparentals amb dos fills a càrrec com a famílies nombroses.
MOCIÓ “8 DE MARÇ DE 2008: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA”.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
MOCIÓ ICV-EUiA-EPM de Sils per a la recepció de les urbanitzacions de Vallcanera, Les Comes i King Park.

Atès que l’ajuntament acabarà per fer la recepció de les urbanitzacions.

Atès que ha estat un compromís dels diferents partits en les passades eleccions municipals.

Atès que aquesta és la voluntat política expressada reiteradament per l’alcalde en diverses ocasions.

ICV-EUiA-EPM proposa al Ple l’adopció del següent acord:

1 – l’ajuntament manifesta la voluntat de fer la recepció de les urbanitzacions

2 – l’ajuntament posarà el mitjans necessaris a disposició de les juntes i entitats de les urbanitzacions per facilitar la recepció d’aquestes.

Sils , febrer del 2008.
* * * * * * * * * * * * * *
MOCIÓ ICV-EUiA-EPM PER LA NOVA CULTURA DEL AIGUA A SILS

Atès que l’aigua és un bé escàs.

Atès la importància d’una bona gestió que promogui l’estalvi d’un bé tant important.

Atès les iniciatives posades en marxa per l'ACA (Agencia Catalana del Aigua) per afrontar la sequera.

ICV-EUiA-EPM proposa al Ple l'adopció dels següents acords:

– Constitució d’un grup de treball per la nova cultura de l’aigua a Sils, encapçalat pel regidor de medi ambient i recolzat pels mitjans tècnics i humans que consideri oportú. Aquest grup de treball proposem que sigui obert a entitats i persones compromeses amb aquest tema.

– Aquest grup de treball, entre d’altres, desenvoluparà les següents activitats:

- Preparació i realització d’unes jornades per la nova cultura del aigua, a l’estil i format de les jornades realitzades per la gestió dels Estanys.
- Preparació i realització d’una campanya d’educació ambiental, adreçada a la ciutadania per donar informació de la nova cultura del aigua i de la importància de fer un bon ús i promoure l’estalvi d’un be escàs.
- Preparació i propostes de mesures per la seva aplicació a Sils.

Sils, febrer del 2008.
* * * * * * * * * * * * *
MOCIÓ ICV-EUiA-EPM de Sils per elaborar d’un estudi per a la creació d’un pla integral d’eliminació de barreres arquitectòniques.

Atès que caldria, gradualment, anar eixamplant les voreres dels carrers i anar eliminant les barreres arquitectòniques per tal de facilitar el pas de: la gent gran, les mares amb cotxets i la gent amb mobilitat disminuïda. Aconseguint així un poble una mica mes humà.

Atès que en el nostre poble pràcticament no hi ha adaptacions realitzades per a l’eliminació de barreres arquitectòniques.

ICV-EUiA-EPM proposem al Ple l’adopció del següent acord:

Realització, durant l’any 2008, d’un estudi previ per a l’elaboració d’un projecte integral d’eliminació de barreres arquitectòniques, en tots els nuclis de població del terme municipal.

Sils, febrer del 2008.
* * * * * * * * * * * * *
MOCIÓ ICV-EUiA-EPM de Sils per fer un estudi de Mobilitat i Circulació viària

Atès el creixement de la població i el major nombre de vehicles que circulen i aparquen a Sils.

Ateses les característiques pròpies del nostre municipi i les limitacions que imposa l’actual estructura viària municipal.

ICV-EUiA-EPM proposa al Ple l’adopció del següent acord:

La realització, durant 2008, d’un estudi de vialitat i mobilitat a Sils per millorar les condicions actuals tant dels vianants com del trànsit rodat.

Aquest projecte hauria d’incloure, entre d’altres qüestions:

Estudi de zones per vianants i camins veïnals municipals que comuniquin de forma segura tots els nuclis del poble: Mallorquines, Vallcanera, Les Comes, King Park, barri de la església.

Estudi de circulació rodada que contempli la possibilitat, segons el trànsit, de sentits únics.

Estudi d’instal·lació de semàfors en les entrades al poble, que obliguin a reduir la velocitat dels vehicles (velocitat controlada per radar).

Estudi d’instal·lació de semàfors en els principals creuaments de la carretera, que facin més fàcil i segura la relació i comunicació entre els diferents barris. A tall d’exemple:

- A la corba del C/ Major - Avinguda Costa Brava, per facilitar un accés més segur a l’estació i alhora aconseguir una disminució de la velocitat dels vehicles a la zona.
- A la cruïlla davant la farmàcia, a les quatre cantonades. A la cruïlla davant l’ajuntament, també a les quatre cantonades.
- Davant la gasolinera. Semàfors amb botó a tots els indrets que ara són llocs de pas de vianants (pas zebra).
- Elevació del paviment en tots els passos de vianants del poble.

Estudi del carrer Mèn. Cinto, en el tram de l’escola, per a la instal·lació de barreres de pas elevables als dos extrems del carrer, que bloquegin el trànsit només durant les hores d’entrada i sortida de la mainada.

Estudi de la realització d’una rotonda d’accés a la Urb. Mallorquines, evitant haver de fer un rally entre les rotondes actuals, augmentant de forma innecessària el trànsit a la zona.

Estudi per a millorar la carretera d’accés a Vallcanera i garantir-ne la màxima seguretat.

Sils, febrer del 2008.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
MOCIÓ PER LA MILLORA DELS SERVEIS FERROVIARIS A SILS I A LES COMARQUES GIRONINES

El grup municipal ICV-EUiA-EPM davant la problemàtica derivada de les insuficiències en el servei ferroviari a les comarques gironines i a Caldes de Malavella en particular.

Atès que el transport ferroviari és un dels grans mitjans de transport i amb més futur, poc contaminant, eficient i amb un impacte ambiental reduït (excepte les línies d’alta velocitat);

Atès que la mobilitat entre els diferents municipis i comarques en els últims anys no para de créixer i la tendència és clarament a l’alça;

Atès de la necessitat de modificar el model de mobilitat actual que prioritza els vehicles motoritzats privats la qual cosa provoca enormes despeses en obres publiques i en assegurances a més d’una contaminació que és ecològicament insostenible;

Atès que amb l’arribada del AVE en un futur proper, tota la ciutadania de les Comarques Gironines, ha de disposar de facilitat per enllaçar amb la estació del AVE a Girona tant per anar a Barcelona com a la resta d’Europa a través dels mitjans de transport ferroviaris.

Atès les mancances del transport ferroviari a les comarques gironines tant en les seves comunicacions internes com amb l’àrea metropolitana de Barcelona, reiteradament denunciades pel Ple d’aquest Ajuntament

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Sils adopta els següents acords:

1. - a) Que els trens procedents de Barcelona per la costa arribin a Girona, per enllaçar amb els trens Regionals o Catalunya Exprés, que tenen parada a Sils, Caldes de Malavella i Girona. Així com un tren cada mitja hora entre Blanes – Girona – Figueres i Port Bou, intercalades amb els trens que ja circulen entre Barcelona i Port Bou per la línia C2 Nord de Rodalies, entre altres motius per enllaçar en un futur breu els AVE Barcelona-França

b) Que tots els trens de rodalies de Barcelona amb destí Sant Celoni, prorroguen el seu recorregut fins a Meçanet-Massanes, per que les poblacions d’Hostalric, Riells-Breda-Viabrea i Gualba puguin enllaçar amb els Catalunya Exprés i els trens procedents de Blanes per arribar a Girona, Figueres i Port Bou.

2. - Que els trens millorin puntualitat i freqüència de pas entre Barcelona – Girona-Portbou i viceversa.

3.- Que els trens de grans línies (Talgos, Estrelles, Arcos ...) parin a Caldes de Malavella.

4.- Demanar al Ministeri de Foment i a RENFE la implantació de serveis semidirectes entre Blanes-Mataró-Barcelona com ja havien existit en el passat.

5.- Tenint en compte que la Gestió dels Serveis de Rodalies i Mitjana Distancia (Catalunya Exprés i Regionals) en breu es farà el traspassament a la Generalitat de Catalunya, es proposa notificar aquest acord de Ple, en primer lloc al Conseller de Transport de la Generalitat de Catalunya, al Ministre de Foment i al Director General de RENFE-OPERADORA.
* * * * * * * * * * * * ***** * * * * * *** * * * * * * *** * * * * * * ** * * * * * * * ** **
Moció d´ICV-EUiA-EPM de Sils per modificar les ordenances municipals pel 2008 i les bases de convocatòria d’ajuts considerant les famílies monoparentals amb dos fills a càrrec com a famílies nombroses

El Ple municipal va aprovar les ordenances municipals que regiran l’exercici 2008.

En aquestes ordenances hi consten un seguit d’exempcions fiscals i/o decrements del valor dels rebuts que en concepte de taxes, impostos i preus públics s’adrecen a determinats col·lectius com les famílies nombroses, pensionistes, etc.

El passat 13 de Novembre, el Congrés dels Diputats va aprovar incloure en els pressupostos generals de l’Estat (PGE) pel proper any 2008 una esmena per la qual les famílies monoparentals amb dos fills a càrrec passen a tenir la mateixa consideració que les famílies nombroses; això implica el mateix tracte pel que fa a beques, ajuts i diferents subvencions de l’Administració.

Atès el reconeixement legal d’aquesta situació.

Atès que l’aprovació de les ordenances que regiran el 2008 no contemplen aquesta situació familiar.

Atès que aquesta mesura pot afectar les bases de convocatòries d’ajuts socials, beques i d’altres mesures de protecció social d’àmbit municipal.

ICV – EUiA – EPM proposa al Ple l’adopció dels següents acords:

1- Modificar les ordenances municipals aprovades pel que fa a exempcions i/o reducció del valor impositiu, incorporant la figura de les famílies monoparentals amb dos fills a càrrec en igualtat de condicions que les famílies nombroses.

2- Repassar i modificar també les bases de convocatòria d’ajuts socials de competència municipal incorporant aquesta nova figura.

3- Fer difusió d’aquest acord i de la modificació que se’n deriva a través dels mitjans de comunicació municipal i entre els professionals municipals implicats en tasques d’informació i atenció a les persones.

Sils, Febrer 2008.
** * ** * ****** *
MOCIÓ “8 DE MARÇ DE 2008: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA”

Albert Miralles Güell., com a portaveu del Grup Municipal ICV-EUiA-EPM de Sils, davant del Ple de l’Ajuntament de Sils.

EXPOSA:
Que tot i els avenços que les dones hem experimentat en aquests darrers anys, , tant en el terreny social, com en el laboral i en el polític, avenços que han estat producte, fonamentalment, de la nostra lluita i reivindicacions; i encara que en els darrers temps s’han aprovat dos grans lleis: la d’ igualtat i la de violència, que sens dubte han significat un avenç en les polítiques institucionals, això no s’ha materialitzat suficient en allò concret, en mesures reals que s’hagin implementat i pressupostat de manera efectiva.
En aquest 8 de març exigim a tots els nivells territorials l’existència d’un marc polític, pressupostari, administratiu, personal i material, dirigit a superar plantejaments purament essencialistes i paternalistes, apostant per una intervenció global, dirigida a la totalitat de les dones, que contemplen la prevenció de la desigualtat i la transformació real de la societat com a criteri bàsic d’ actuació.
La igualtat és una necessitat estratègica per l’aprofundiment de la democràcia i per a la construcció d’una societat més justa, cohesionada i desenvolupada social i econòmicament.
El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és la data propícia, no sols per la seva simbologia, sinó per el seu contingut reivindicatiu, per què aquest Ajuntament mostri veritablement la seva voluntat de posar les bases reals, per què la igualtat de les dones sigui un fet i no una simple aspiració.
Per allò que el Grup municipal d’ICV-EUiA-EPM de Sils, proposa al Ple, que totes les mesures que s’adoptin al respecte, siguin vinculants i es dotin dels recursos materials i personals i normes complementaries que facin efectiu el seu compliment i avaluació, basant-se en el següent.
ACORD:
El compromís polític de treballar per a generar un municipi de subjectes iguals en drets i obligacions, utilitzant els mitjans legals existents i possibilitant els Canals per a que homes i dones tinguem les mateixes possibilitats de desenvolupament:
- Implantant i desenvolupant accions i programes que fomentin la sensibilització i la plasmació de la igualtat real entre homes i dones.
- Elaborant un Pla d’Igualtat amb caràcter transversal, en el que s’impliquin totes les àrees municipals . Quina execució i desenvolupament siguin avaluats anualment.
- Constitució del Consell local de les dones.
Signat.: Portaveu d’ICV-EUiA-EPM de Sils.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Anònim ha dit...
LA PAGINA WEB DE LOS IDS-PSC-PSOE DE SILS, PARECE LA PAGINA WEB DE LOS OBISPOS. QUE PENA QUE DAN

Anònim ha dit...

MUY BIEN ALBERT MIRALLES HAVER SI DE UNA VEZ POR TODAS, ESTOS DEL EQUIPO DE GOBIERNO SE MOJAN EL TRASERO, CONJUNTAMENTE CON LOS EQUIPOS TECNICOS DE AYUNTAMIENTO, ESTOS QUE LAS LEYES SE LAS PASAN POR EL FORO, UNICAMENTE PARA FAVORECER A SUS SIMPATIZANTES, QUE TIENEN EN LA JUNTA ILEGAL, DE LA CUAL FORMA PARTE EL JOAN COT COMO VOCAL, TODOS ESTOS TENDRAN QUE PASAR POR EL JUZGADO Y SERA EL JUEZ QUIEN VERDADERAMENTE, DIGA QUIEN TIENE LA RAZON, PORQUE TANTO EL SECRETARIO, COMO EL EQUIPO DE GOBIERNO, DE SILS SERAN DENUNCIADOS, POR MAS DE 60 VECINOS, DE VALLCANERA PARK.

Anònim ha dit...

com és que ja no es parla del tema de la llar d'infants? m'ha sorprés que no el proposeu com un tema a debatre al proper ple. Ja s'ha arribat al problema de fons? ja s'han posat solucions? ja esteu al corrent de tot?. Sembla que fins i tot per a vosaltres aquest continua siguent un tema sense importància i de segon ordre pel nostre poble; però no oblidem que tard o d'hora tots necessitarem aquest servei (fills o nets)

Anònim ha dit...

Proxima, mente se ara un escrito que se repartira, por Vallcanera Park, explicando la mala fe que a tenido y siguén teniendo, el Grupo del Equipo de Gobierno de los IDS-PSC-PSOE y los Tecnicos, del Ayuntamiento de Sils, en contra de una gran mayoria de Vecinos, tambien decir que se recoguerán, firmas para declarar al equipo de Gobierno, de los IDS-PSC-PSOE, personas "non" grata, en la Urbanización de Vallcanera Park, proximamente un miembro, de este equipo de Gobierno, acudira a la Asamblea General de Parcelistas de Vallcanera park. Esperamos que este personaje sea recibido, como se merece, por los Parcelistas de Vallcanera Park.

Anònim ha dit...

LA PLATAFORMA PRO SILS DE VALLCANERA PARC. SERA LA QUE DE LA INFORMACION A LOS VECINOS Y SERA LA QUE RECOJA LAS FIRMAS PARA DECLARAR PERSONAS "NON" GRATA AL EQUIPO DE GOBIERNO DE LOS IDS-PSC-PSOE DE SILS.EN VALLCANERA PARK.

Anònim ha dit...

Com és que tampoc es parla del problema que està patint l'urb. King Park amb el col·lectiu gitano que només fa que embrutir i fer malbé les nostres zones verdes i els boscos del voltant del terme de Sils??? Albert això és un gran problema, el fet que estiguin a la urbanització King Park no vol dir que no la patim tots els ciutadans del poble ja que TOTS SOM POBLE!! no???
A més aquests de l'equip de govern sembla que no tinguin en compte aquesta urbanització ens tenen com a desplaçats!primer va ser les ajudes a Les Comes per acabar i acondicionar la plaça del Comerç i en segon ara la rehabilitació de les Escoles de Vallcanera i el passeig des de l'urb. Vallcanera fins aquest "centre cívic" i en tercer no haurien de recolçar i ajudar a King Park?????sisplau doneu-nos resposta que també som poble els de KIng Park.
Gràcies!!

LNC ha dit...

Penjeu la convocatòria, si us plau, que als d'IDS ara el fa por que el poble participi al plens.