divendres, 8 de febrer del 2008

CRAE A SILS?

EL GOVERN LOCAL (IdS) DIU NO AL CRAE

Amb el debat del PUOSC varem veure que el govern municipal (IdS) prefereix l´obra faraonica del moll de l´estacio de RENFE que un centre de dia per les persones depenents i la nostra gent gran.

Sembla que la sensibilitat social del nostre govern local es força, força, força, baixa. Ni centre de dia ni CRAE.

La suposada “incompatibilitat” del CRAE (llegiu texte Ajuntament) estava resolta amb un escrit d´Urbanisme, que declarava per escrit, la compatibilitat d´aquest equipament social amb el planejament urbanistic vigent a Sils.

Per altra banda, el POUM es pot revisar (estem pendents de que es torni a posar en marxa…) i es pot fer compatible el CRAE amb l´us residencial, si es vol.

Poca sensibilitat social d´ IdS? Falta de valentia politica? Consecuencias de governar en minoria? Que en penseu?

ICV-EUiA-EPM de Sils demanem al govern local la reconsideracio de la seva decisio i que pot comptar amb nosaltres per fer possible aquest equipament social a Sils.


QUE ES UN CRAE? http://www.gencat.net/benestar/serveis/establiments/infancia/residencials/index.htm
Els centres residencials d'acció educativa són establiments que tenen per funció oferir a l'infant un recurs alternatiu a un medi familiar inexistent, deteriorat o amb greus dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques. D'aquests centres, uns són de titularitat pròpia de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya i uns altres pertanyen a entitats d'iniciativa social que col·laboren amb la DGAIA .
Funcions:
·
Atenció integral als menors que hi són ingressats a proposta dels equips tècnics corresponents, per contribuir al seu procés educatiu i de desenvolupament personal
·
Cura de la seva salut física i psíquica, vetllant pel desenvolupament harmoniós de la seva personalitat.
·
Disseny del projecte educatiu individual dels menors a partir del diagnòstic o l'avaluació inicial
·
Coordinació amb els altres serveis i professionals que intervenen en el procés d'atenció i protecció als menors
·
Promoció, en els casos en què sigui possible, del retorn del menor amb la família d'origen o, en cas contrari, l'acolliment en família extensa o aliena.


3.- Obertura de centre residencial d'acció educativa (CRAE), expedient 29/2007 (declaració de compatibilitat).

Proposta de l’Alcaldia

Identificació de l’expedient : Obertura activitat de centre residencial d'accio educativa (CRAE).

Fets :

1.- En data 23 de novembre de 2007 i amb registre d’entrada núm. 3781, el Sr. Jordi Pascual Pèlach, en representació de la FUNDACIÓ PLATAFORMA EDUCATIVA, sol.licita llicència d’activitat per a la implantació d’un centre residencial d’acció educativa ( habitatge en substitució de la llar ) en una finca situada al carrer Països Catalans 4.

2.- Els Serveis Juridics han emès informe.

Fonaments de Dret:

1.- La finca es troba classificada, segons el planejament urbanístic vigent a Sils, de sól urbà consolidat zona 4, residencial semiintensiva.

L’article 79 de les NNNUU defineix aquesta qualificació urbanistica com les zones d’eixampla del casc urbà, destinades a l’habitatgfe unifamiliars aïllats segons tipologies de ciutat-jardí.

L’article 93 de la mateixa normativa defineix lús de dita zonificació com : “Ùs residencial amb un màxim d'un habitatge unifamiliar per cada parcel.la.”.

2.- Segons la informació continguda en la documentació aportada, els Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE) són habitatges substitutoris de la llar i constitueixen un servei d’utilitat pública que no comporta cap altra activitat que l’equivalent a la vida quotidiana i familiar d'una família nombrosa. El nombre de menors acollits en un CRAE oscil·la entre 10 i 15 nois/es, d’edats compreses entre els 3 i 18 anys. Així, segons aquesta documentació, el Decret 284/1996, de 23 de juliol, defineix un CRAE com un servei residencial d'acolliment, per a la guarda i educació dels seus usuaris, mentre no poden retornar amb la família o se'ls troba una família acollidora, í el Centre assumeix les funciona educatives pròpies de la família per imperatiu legal. Segons la Llei 37/1991, de 30 de desembre, sobre mesures de protecció dels menors desemparats i de l’adopció, en el seu article 12.3, estableix que !es institucions d'acolliment han d’ésser totalment obertes, integrades en un barri o una comunitat i han d'organitzar-se sempre en unitats que permetin un tracte afectiu i una vida quotidiana personalitzats. Pel que fa al CRAE SILS - La Selva, la documentació aportada en la consulta assenyala que serà un Centre per a la Infància i l’Adolescència que necessita acolliment atesa la seva situació sociofamiliar. Tindrà una capacitat màxima de 1 a menors de 3 a 17 anys.

- Decret de l'Alcaldia del 5 de juliol de 2007, de Delegació d'atribucions de l'Alcaldia en la Junta de Govern Local.

La Junta de Govern Local per unanimitat dels assistents adopta el següent

acord :

Primer.- Declarar la incompatibilitat de l’activitat de Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) tenint en compte el conceptes i naturalesa de l’activitat que es desenvolupa, que no deixa d’esser un equipament social, per tant l’activitat sol·licitada no està admesa pel planejament urbanístic vigent, al no integrar-se dintre del concepte d’us residencial habitatge unifamiliar aïllat.

Segon.- Donar trasllat d’aquest acord a l’interessat.

- - - - - - - - - - - - - - - -

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest enganxina és realment un analfabet funcional les normes urbanístiques parlen de tipologia d'edificacions i usos, un CRAE té ús residencial, com si es vol muntar una notaria a un xalet que viu un notari, o una consulta mèdica on viu un metge o si vols dedicar un pis a oficines d'advoctats o a un partit polític, etc... que recorrin l'acord.

Això no és cosa de l'alcalde és de l'enganxina (no li deu caure bé el petcionari)

Des de dins del govern aquestes coses es defesen millor. I Sils necessita acords.

Anònim ha dit...

aixo no es cert, en una zona resindencial no s'ha permés mai cap us diferent al que no sigui d'habiatge,
Al centre del poble, si que es permes en un pis, un notari i el k convingui, no confonem residencial i centre urba siusplau

LNC ha dit...

A sobre dels comerços viu gent ?¿? No n'hi han zones de comerços amb habitatge ?¿? No són residencials ?¿? !!! El passeig de Gràcia de Barcelona no és una zona residencial?¿? !! ¿¿?

El centre urbà de Sils no és pas residencial ;-))) !!! ?¿? !!!

L'activitat denegada no és residencial ?¿? !!! ?¿?? Un Centre Residencial no és residencial ?¿? !!! ?¿??

El veïns i veïnes de Vallcanera Pro Sils que es reuneixen amb notable èxit a un bar no van a una zona residencial ?¿??¿ !!! ¿?¿?

Aneu fent cas de l'enganxina que us enfosa... de moment no sabeu ni el que és una zona residencial o una activitat innòcua que hi cap a qualsevol zona residencial.

Anònim ha dit...

Yo empiezo a pensar que lo hace expresamente para dejar con el culo al aire al Nogué.