dilluns, 11 d’abril del 2011

POUM - PREVI PLE 14 ABRIL EL NOSTRE GRUP DEMANA UN INFORME AL SECRETARI MUNICIPAL

Escrit entrat el dilluns 11 abril 2011, amb nº registre entrada 1345.

A l’atenció del Secretari Municipal de Sils Sr. Juan Antonio González Blanco

Atès que en el proper ple extraordinari del 14 d’abril de 2011 està previst en l’ordre del dia, en el punt 8, l’aprovació inicial del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, expedient 2010/946.

Atès que segons els articles 28 i 29 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, es contemplen determinades circumstancies que poden donar lloc a l’abstenció o la recusació en els procediments. Atès que aquesta llei estableix la normativa de les causes objectives d’abstenció i recusació amb l’objectiu de preservar els serveis públics de conflictes entre els interessos particulars i els interessos generals. Atès que al principi de mandat cada regidor i regidora ha de fer una declaració dels seus béns i per tant, si allò que proposa el POUM suposa un benefici per al seu patrimoni s’hauria d’abstenir de la votació. Atès que en el procés de tramitació del POUM i en les diverses reunions dels grups municipals ha quedat evidenciat que hi ha regidors que poden tenir interès personal, familiar o d’altre tipus referits a l’apartat 2 de l’article 28 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre. Que per la nostra responsabilitat com a regidor i regidora, posem aquest assumpte al vostre coneixement, per la qual cosa

DEMANEM

Un informe del Secretari Municipal, previ al Ple extraordinari del 14 d’abril, que determini la procedència de l’abstenció d’intervenir en les votacions de dos regidors en el punt 8 de l’ordre del dia que es refereix a l’aprovació provisional del POUM:
- L’alcalde i regidor d’urbanisme Marti Nogué
- El regidor Marc Capdevila.


Sils, 11 d’abril de 2011.

Albert Miralles Güell Portaveu grup municipal ICV – EUiA - EPM ___________________________________________________________________ Llei 30/1992, de 26 de novembre. Article 28. Abstenció 1. Les autoritats i el personal al servei de les administracions, en els quals es donin algunes de les circumstàncies assenyalades en el número següent d'aquest article, s’han d’abstenir d’intervenir en el procediment i ho han de comunicar al seu superior immediat, el qual ha de resoldre el que sigui procedent. 2. Són motius d’abstenció els següents: a) Tenir interès personal en l’assumpte de què es tracti o en un altre en la resolució del qual pugui influir la d’aquell; ser administrador de societat o entitat interessada, o tenir una qüestió litigiosa pendent amb alguna persona interessada. b) Tenir parentiu de consanguinitat dins el quart grau, o d'afinitat dins el segon, amb qualsevol de les persones interessades, amb els administradors d'entitats o societats interessades i amb els assessors, representants legals o mandataris que intervinguin en el procediment, i també compartir despatx professional o estar associat amb aquests per a l'assessorament, la representació o el mandat. c) Tenir amistat íntima o enemistat manifesta amb alguna de les persones esmentades en l’apartat anterior. d) Haver intervingut com a perit o com a testimoni en el procediment de què es tracti. e) Tenir relació de servei amb una persona natural o jurídica interessada directament en l’assumpte, o haver-li prestat en els dos últims anys serveis professionals de qualsevol tipus i en qualsevol circumstància o lloc. 3. L’actuació d’autoritats i personal al servei de les administracions públiques en els quals concorren motius d’abstenció no ha d’implicar, necessàriament, la invalidesa dels actes en què hagin intervingut. 4. Els òrgans superiors poden ordenar a les persones en les quals es doni alguna de les circumstàncies assenyalades que s'abstinguin de qualsevol intervenció en l'expedient. 5. La no-abstenció en els casos en què és procedent dóna lloc a responsabilitat. Llei 30/1992, de 26 de novembre. Article 29. Recusació 1. En els casos previstos en l'article anterior, les persones interessades poden promoure la recusació en qualsevol moment de la tramitació del procediment. 2. La recusació s'ha de plantejar mitjançant un escrit en què cal expressar la causa o les causes en què es fonamenta. 3. L'endemà la persona recusada ha de manifestar al seu superior immediat si es dóna o no en ella la causa al•legada. En el primer cas, el superior en pot disposar la substitució tot seguit. 4. Si la persona recusada nega la causa de recusació, el superior ha de resoldre en el termini de tres dies, amb els informes i les comprovacions previs que consideri oportuns. 5. Contra les resolucions adoptades en aquesta matèria no es pot interposar cap recurs, sens perjudici de la possibilitat d'al•legar la recusació en interposar el recurs que sigui procedent contra l'acte que acabi el procediment.