dissabte, 26 de març del 2011

CAP DE SILS - RECULLIDA DE SIGNATURES DE SUPORT A LA NATI


Els pares i mares es van manifestar a l'entrada del dispensari a les deu del matí.
Carles Colomer

Més de 50 pares es manifesten al CAP per evitar que facin fora una infermera

Demanen que la recol·loquin en una altra especialitat del centre i reclamen més horaris a pediatria

E.BATLLE - Diari de Girona - Dissabte 26 de març de 2011.

Un grup de pares i mares de nens i nenes de Sils es van manifestar ahir a les deu del matí davant del Centre d'Atenció Primària (CAP) de la població per intentar evitar que la infermera de pediatria hagi de deixar el seu lloc de treball a partir del dia 1 d'abril.
I és que, com explica un dels manifestants, la Nati -com la coneixen al poble- serà acomiadada després que la persona que té la plaça d'infermera en aquest CAP hagi decidit reclamar-la i, per tant, ocupar-la de nou.

La Nati, explica Xavier Munill, fa vuit anys que treballa al dispensari i és una persona "que s'ha gua?nyat tothom, als nens, i fa molt pel poble" i per això demanen que no se la faci fora del centre sanitari sinó que es trobi una alternativa perquè s'hi quedi. Com ara situar-la en una altra especialitat o bé ampliar els serveis de pediatria, que ara es donen "només dos cops a la setmana i, en canvi, el poble ha crescut i no s'han augmentat els serveis de Salut", ressalta Munill.
Amb pancartes de cartró, els pares i mares que es van concentrar ahir al matí davant del dispensari van cridar diversos lemes com els que es podien llegir: "pares i fills no al canvi de la Nati" o bé "no a l'acomiadament de la Nati". Un acte reivindicatiu en què també s'hi va apropar la infermera que en aquells moments es trobava dins del CAP i va agrair-los el seu suport.

A banda, els pares van reunir-se amb el director del CAP a qui van reclamar que actuïi i, segons Munill, els va dir que ho traslladaria als Serveis Territorials de Salut.
Aquest no és l'únic acte que estan duent a terme els pares i mares de Sils que porten els seus fills a pediatria sinó que també recullen firmes i ahir al matí en van recollir unes 300, ressalta Munill. Unes signatures que d'aquí una setmana s'entregaran als Serveis Territorials de Salut per tal que coneguin el descontentament dels pares i mares amb la marxa d'aquesta infermera i intercedeixin.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/03/26/mes-50-pares-manifesten-al-cap-evitar-que-facin-fora-infermera/475075.html


RECULLIDA DE SIGNATURES DE SUPORT A LA NATI
Recogida de firmas No queremos que nos quiten a la enfermera de Riudarenes y Sils.
Para:Institut Català de la salut

http://www.peticionpublica.es/?pi=P2011N7610