dissabte, 19 de febrer del 2011

ICV-EUiA CONVOCA ELS GRUPS MUNICIPALS DE SILS


TANTS ANYS I ENCARA TANT DE PERILL !! PROU INSEGURETAT !!

ICV-EUiA de Sils

Convocatòria de reunió dels portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament de Sils: IdS-PM, CiU, AMS.

1.- La N II. Des de ICV-EUiA ens fem reso de l’acord del Consell d’Alcaldes de la Selva, que denuncien la inseguretat i demanen la represa de les obres de la NII. Amenacen amb una acció popular, fer un acte en un punt dels trams empantanegats i podria ser una esmorzar de protesta.
Anunciem públicament el nostre suport al Consell d’Alcaldes, tant pel que fa a pressionar al Ministerio de Fomento de Madrid com a la preparació de l’esmorzar de protesta i demanem el mateix compromís a la resta de grups municipals de Sils i de la Selva.

2.- ICV-EUiA diem que el que és bo per la Selva també es bo per Sils. A Sils també hem de fer pressió i si cal fer mobilitzacions per no haver de lamentar una desgracia qualsevol dia.

Proposem tres actuacions: l’estació de RENFE, la rotonda de Vallcanera i la rotonda de Mallorquines.

Estació de Sils. L’alcalde de Sils deia fa pocs dies al diari de Girona que “Un dia de boira densa pot ser perillós perquè a l'estació de Sils per anar a l'aparcament o a l'altra andana cal creuar les vies”.
Podem afegir que es un dels últims pas de vies en una estació que queden a Catalunya. Que l’estació de Sils, la quarta de tot Espanya en nombre de passatge de regionals, no pot patir aquesta inseguretat. Que hores d’ara l’estació no disposa de senyalització sonora ni lumínica per avisar que ve un tren, i cal tenir en compte que hi ha trens que passen per l’estació a tota maquina, que no tenen parada a Sils.
Es imprescindible la pressió i la mobilització per mes seguretat ara ja, i per que les obres de soterrament del pas de vianants comencin el mes aviat possible, donant compliment als acords amb ADIF.

Rotonda de Vallcanera. La actual Gi-555 ja es una via força ràpida ara, ho serà mes amb les obres previstes per donar-li mes amplada, amb arcen. Esta prevista la seva transformació en una via ràpida. Segons l’alcalde de Sils, ni ara ni desprès es contempla de fer una rotonda per garantir la seguretat i la ordenació del trànsit per la entrada i sortida de vehicles a Vallcanera. Si ara ja es perillós i més encara de nit per la manca de il•luminació, no cal pensar gaire per adonar-se del que passarà desprès. Cal fer la rotonda d’accés a Vallcanera per garantir un accés amb seguretat.

Rotonda de Mallorquines. Diu l’alcalde de Sils i està escrit al Quadern de Sils que tenim a tocar la rotonda de Mallorquines. Que si ara no es fa, insinua que serà per culpa del nou govern. No n’estem tant segurs. En tot cas cal apretar perquè aquesta possibilitat que ara s’apunta no s’esvaeixi, no se’ns escapi.

Proposem que en tots aquest tres casos apliquem a Sils la mateixa recepta que els Alcaldes de la Selva a la N II, i que tots els grups municipals, IdS-PM, CiU, AMS, ICV-EUiA, anem junts a exigir solucions i si cal junts a pressionar amb mobilitzacions populars per aconseguir mes seguretat i millores per l’estació i les rotondes de Vallcanera i de Mallorquines.

Val la pena recordar que la nova escola de Sils, Els Estanys, es avui una realitat gràcies a la unitat, la fermesa i la mobilització del poble i dels seus representants, de tothom que hi va participar, amb una menció especial a tot el col•lectiu de l’escola Jacint Verdaguer.

Proposem als grups municipals una trobada el mes aviat possible, per anunciar públicament aquestes iniciatives i la preparació dels esmorzars populars a l’estació de Sils, i als llocs on pertocaria de fer les rotondes de Vallcanera i de Mallorquines.

Sils, 17 de febrer 2011.