dimecres, 15 de desembre del 2010

HIPOTEQUES - PROPOSTA ICV-EUiA AL PARLAMENT


http://www.youtube.com/watch?v=ztpGxoC23dM&feature=player_embedded#!

14/12/2010
ICV-EUiA emplaçarà CiU a canviar la llei hipotecària perquè les famílies que perdin l'habitatge no paguin el crèdit hipotecari.

Joan Herrera anuncia una iniciativa al parlament de Catalunya perquè la cambra catalana defensi a Madrid una reforma de la llei hipotecària.


El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha anunciat avui que el seu grup parlamentari presentarà una iniciativa parlamentària per modificar la llei hipotecària amb l'objectiu que aquelles famílies que perdin l'habitatge quedin també exemptes de pagar el crèdit hipotecari que hi ha sobre aquell immoble.


Es tractaria d'aprovar per part del grups al Parlament de Catalunya una Proposició de Llei de reforma de llei del mercat hipotecari que sigui aprovada per la cambra catalana i que emplaci el Congrés dels Diputats a fer aquesta reforma.

"ICV va presentar ja aquesta reforma l'any 2006 perquè cap persona que perdés el pis quedés hipotecada", ha explicat Herrera en roda de premsa al Parlament, alhora que ha recordat que PSOE, PP i CiU entre altres van tombar aquesta iniciativa acusant la formació ecosocialista d'intervencionisme. "Ho tornarem a fer perquè el senyor Mas vagi a Madrid a evitar que 160.000 persones es trobin en aquesta situació", ha afegit el president del grup parlamentari.

Així, Herrera, ha presentat aquesta iniciativa parlamentària que va en el mateix sentit de la ILP que està impulsant el Fòrum d'Hipotecats al Congrés, després de trobar-se avui al Parlament amb els dos principals sindicats, CCOO i UGT, en el marc de trobades que el secretari general d'ICV ja va anunciar el dia després de les eleccions.

En el marc d'aquesta trobada, Herrera ha explicat que la seva formació vol ser "la veu dels treballadors a la cambra catalana" i ha posat els vots del seu grup parlamentari a disposició de les propostes dels sindicats.

El dirigent ecosocialista també ha explicat que la seva formació vol fer oposició "articulant-se amb la societat civil i sabent que el seu suport és clau per evitar qualsevol retallada social". Per això, el president del grup ecosocialista ha emmarcat aquest seguit de reunions amb organitzacions socials que avui ha iniciat amb els dos principals sindicats.