dimecres, 4 d’agost del 2010

QUADERN DE SILS - ARTICLE DEL GRUP PROPERA EDICIO - Qui no vol transparència a la gestió municipal urbanística a Sils? Qui no vol un POUM transparent?


APUNTS DEL PASSAT PLE ORDINARI DEL 1 DE JULIOL

Qui és qui no vol transparència a la gestió municipal urbanística a Sils? Qui no vol un POUM transparent?

ICV-EUiA-EPM, varem presentar una moció, cal dir la mateixa que va presentar el nostre grup a Blanes, “per impulsar la creació del Consell assessor d’urbanisme i política territorial” a Sils, que malauradament no va prosperar per manca de recolzament de tots els altres grups polítics.

La moció proposava crear el Consell assessor d’urbanisme amb la finalitat de fomentar els drets de participació dels ciutadans i ciutadanes en matèria urbanística.

Proposava la creació d’una comissió de treball per tal de redactar una proposta de Consell assessor d’urbanisme , instant a l’alcalde a convocar i presidir aquesta comissió.

Les competències del Consell assessor d’urbanisme serien informatives, deliberatives i prepositives, totes elles en matèria d’ordenació, planejament i patrimoni municipal.

Per formar part del Consell assessor d’urbanisme es recomanava tenir en compte els criteris de representativitat, professional, cívica, socioeconòmica i polític-administrativa.

Tenim el POUM encallat des de fa anys. Hi ha qui ha dit per escrit i públicament que l’alcalde i regidor d’urbanisme és part afectada en l’aprovació del POUM, que serà qui més profit en pot treure si s’aprova tal i com està redactat hores d’ara.

A l’acta del ple ordinari del 6 de maig del 2010, acta ja signada pel secretari i per l’alcalde, es pot llegir:
“A. Miralles: pregunta a l’alcalde si són certes les dades que a continuació es detallen i que evidencien el interès personal amb l’actual POUM:
Mallorquines Est
Amb NN.SS. (normes subsidiàries) 64 parcel•les – 64 cases.
Amb POUM 2006 (CiU) 61 habitatges, 50 de promoció lliure i 11 de VPO.
Amb POUM 2009 (IdS-PM) 104 habitatges, 64 de lliure i 40 de VPO.
Alcalde: diu que, respecte a la zona de Mallorquines Nord, que és la zona a la que es refereix, segons les dades exposades, es tracta de sol urbà que ha tingut una reducció de més del 40%.”


Crèiem que la constitució del Consell assessor d’urbanisme era una proposta encertada, raonada, per donar la major transparència als afers urbanístics. Es curiós, tots els grups es queixen de poca informació i transparència al POUM, i quan es podria aprovar una moció que afavorís aquesta possibilitat, no la recolzen.
Per què?

Potser som l’únic grup que vol llum i taquígrafs en l’ urbanisme municipal? I els altres grups, que és el que volen?
Qui no vol un POUM transparent? I per què?

Cristina Simó Alcaraz i Albert Miralles Güell
Grup Municipal ICV-EUiA-EPM de Sils

1 comentari:

Manel i Núria ha dit...

Hem vist que heu esborrat els comentaris desagradables i poc consistents. Ja era hora!.Seguim la vostra tasca i us volem felicitar per la bona feina que esteu fent. Endavant!!.