dilluns, 28 de juny del 2010

PLE ORDINARI 1 JULIOL MOCIO CONSELL ASSESOR URBANISME



MOCIO ICV-EUiA-EPM REGISTRE ENTRADA Nº 1.473, DE 30 D'ABRIL

PER IMPULSAR LA CREACIÓ DEL CONSELL ASSESSOR D’URBANISME I POLÍTICA TERRITORIAL

Donat que:

Avui dia la gestió de l’urbanisme és una de les principals competències dels nostres ajuntaments.

Avui, la gestió urbanística al segle XXI ja no es pot guiar només pel criteri fonamental de planificar racionalment el territori, sinó que ha de contemplar l’equitat i la cohesió social. Un urbanisme que ha de tenir una visió molt més àmplia que l’actual, més complexa, i que prengui com a base les múltiples situacions que conflueixen en l’espai públic com el lloc on s’articula i desenvolupa la convivència ciutadana.

Per fer realitat aquest nou urbanisme del segle XXI és obvi que la participació ciutadana en tots els seus processos de planificació i d’execució ha de ser fonamental, i avui ja són molts els aspectes de la vida municipal on s’articulen processos de participació ciutadana, i la gestió urbanística no pot seguir sent una excepció.

Sabent que la gestió urbanística està avui a l’estat espanyol sota sospita degut als presumptes, alguns, i d’altres ja provats, casos de corrupció que han tingut com a rerefons la gestió municipal. Així com ha quedat demostrat que la protecció del territori i la defensa de l’urbanisme generen una activitat pública decisòria sobre la qualificació o l’ús del sòl, que constitueix una indubtable font de poder de grans efectes econòmics.

Atenent a les recomanacions de la Llei d’Urbanisme de Catalunya i seguint les indicacions que es deriven de la Convenció de NNUU contra la corrupció, aprovada el 31 d’octubre de 2003 i ratificada per l’Estat Espanyol.

Cal atendre les indicacions de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat per tal d’impulsar un urbanisme harmoniós i sostenible i garantir el dret al medi ambient en benefici de les majories, que segueixi sent transformador a la nostra ciutat; i per garantir al màxim la transparència en les decisions de planejament urbanístic i seguir implicant a la ciutadania en la política municipal, com ja passa en d’altres àmbits; assegurant així que l’interès general sigui l’eix rector de la planificació i execució urbanística.

El Text Refós de la Llei d’Urbanisme, de 26 de juliol de 2005, preveu en el seu article 8.2 la possibilitat que els ajuntaments constitueixen consells assessors urbanístics, com a òrgans locals de caràcter informatiu i deliberatiu. I que el Reglament de la Llei d’Urbanisme, de 18 de juliol de 2006, en el seu article 24.1 desenvolupa les funcions d’aquests consells assessors urbanístics.

Tenint en compte que el Govern de la Generalitat de Catalunya, aprovarà de manera immediata, un seguit de mesures legals i també recomanacions per el bon exercici de la gestió urbanística, tots ells amb la intenció de millorar el control i la participació ciutadana.

Per aquestes raons:

El Grup Municipal ICV-EuiA-EPM proposa a la consideració del Plenari l’adopció dels següents acords:

Primer.- Crear el Consell Assessor d’Urbanisme municipal com a òrgan informatiu i deliberatiu, amb la finalitat de fomentar els drets de participació dels ciutadans i ciutadanes en matèria urbanística.

Segon.- Acordar la creació d’una Comissió de Treball per tal de redactar una proposta de Consell Assessor d’Urbanisme i Política Territorial del municipi, amb l’objecte de desenvolupar facultats:

- Informatives.
- Deliberatives
- Propositives.

Totes elles en matèria d’ordenació, planejament, i patrimoni.

Tercer.- Recomanar als membres de la comissió tenir present per a la composició del Consell Assessor d’Urbanisme i Política Territorial del municipi els criteris de representativitat, transparència i procediments oberts per als nomenaments i que tingui en compte la representativitat polític-administrativa, la socioeconòmica i la cívica i professional.

Quart.- Instar a l’alcalde a convocar i presidir aquesta comissió de forma immediata, per tal de garantir que en el proper semestre del 2010 pugui aprovar-se la creació de l’esmentat Consell en el Ple Municipal.

Cinquè.- Trametre el següent acord a totes les entitats del municipi inscrites en el registre municipal d’entitats, a fi i efecte que siguin coneixedores de la voluntat d’aquest Ple, per elaborar la proposta de Consell Assessor d’Urbanisme i Política Territorial del municipi i que en puguin ser partíceps.


Sils, 28 d’abril 2010

5 comentaris:

Anònim ha dit...

rebutjada com ja fa un any. Perfecte per els grups que s'hi van oposar.
Qui més merda vol escampar , al final l'hi cau a sobre com aquest cas. No s'en adona , que els grups que li reien les gràcies al principi, ja el començen a coneixer i ja marquen distancies

Anònim ha dit...

ostres anonim primer,també t'has oblidat que l'alcalde li va retreure que totes les mocions les copia de Blanes fins i tot , es va oblidar de canviar el nom de Blenes per Sils i ell mateix es va descobrir. N'he parlat amb un grup politic , i no s'en habien adonat, ja veieu que van al ple i ni tan sols es llegeixen les mocions ( ja els hi ha retret alttres vegades l'alcalde ).
Tampoc va quedar be el Miralles descubrinse'hi el TRUC que no es tant bo com es creu redactant mocions, sino que les copia d'altres pobles i ni es preocupa de com han anat allà i les torna a cagar .
He investigat , i a Blanes el seu grup també li van retreure el de les escoles d'ofici i n'hi entre el mateix grup, s'expliquen les coses. Ja es veu com son, cadesquna lo seu

Des de Blanes... ha dit...

ANÒNIM ETS UN MENTIDER, DES DE BLANES NO T'HEM DIT RES D'AIXÒ, I A MÉS ELS REGIDORS I REGIDORES DE LA SELVA COMPARTIM MOCIONS,TAMBÉ HEM FET SERVIR EN ALTRES LLOCS D'ALTRES FETES PER SILS.NOMES VOLIEM ACLARIR.

Uno del público ha dit...

Que CURIOSO todos LOS que HABÍA EN el PÚBLIC eran DE ICV menos otros tres.NO creo QUE ninguno DE los NOMBRADOS se DEDIQUE a ESTO, ni TAMPOCO los CONCEJALES de CIU, NI LA concejala de AMS, NI el PROPIO alcalde,ni el Cot, porqué el tiene más faltas de ortografía escribiendo que el que lo ha hecho... CADA VEZ QUEDAN MENOS. ¿Será algun concejal?Yo estaba en el público...

Anònim ha dit...

¡Vamos! la moción del Estatut tampoco era de los demás grupos y la asumieron todos sin haberla hecho. ¿No es verdad?. Y el que diga lo contrario es un mentiroso.