diumenge, 9 de maig del 2010

MACROPROSTÍBULS-DEROGACIÓ DEL DECRET 217/2002

S’APROVA PER UNANIMITAT DE TOTS ELS GRUPS, LA MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL DE ICV-EUiA-EPM DE L’AJUNTAMENT DE SILS
NO VOLEM MACROPROSTÍBULS,DEROGACIÓ DEL DECRET 217/2002

El Grup Municipal de ICV-EUiA-EPM de l’Ajuntament de Sils,
Exposem:
Des dels municipis parlem de ciutats educadores en valors d'igualtat, de pobles i ciutats habitables per a les dones... i per altra banda, es permetrà la venda al major de dones, licitant la construcció de macroprostíbuls .
No és un debat simple ni fàcil, però avui, a Catalunya, en els ajuntaments, estem patint les conseqüències de l'ambigüitat del reglament de 2002 que regula la instal•lació de clubs d'altern. Ho pateixen els alcaldes que lluiten contra l'establiment, en el seu municipi, de macrocomerços de la prostitució. Recentment hem viscut el cas de l'alcalde de La Jonquera, un dels primers que ha tractat d'acotar la prostitució, que després de lluitar abrivadament contra aquest sagnant fenomen a les carreteres de la comarca, no només ha acabat per llançar la tovallola, sinó que es veu obligat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a acceptar la construcció d'un macroprostíbul de 100 habitacions en el seu municipi. També l'alcalde de Mataró s'enfronta a la decisió judicial d'haver d'acceptar dos prostíbuls de 30 i de 50 habitacions, després de negar els permisos tot i que el regidor del Maresme està disposat a arribar fins les últimes conseqüències per tal de minvar la presència d'aquest tipus d'instal•lacions a la seva ciutat. Un altre cas és el de l'alcalde de Cabrera de Mar, imputat per denegar la llicència per a un prostíbul i avui es troba a un pas del banc dels acusats.
Es fa impossible reduir el fenomen de la prostitució en els municipis de Catalunya. La llibertat comercial i de negocis permet que qualsevol instal•lació que compleixi els requisits de seguretat, salubritat, soroll, etcètera, pugui instal•lar-se entre nosaltres, sense que ningú no pugui impedir- ho. El tancament d’aquest tipus d'instal•lacions en el Baix Llobregat, fa uns mesos, va ser suposadament conseqüència d'haver infringit la llei en matèria d'estrangeria.
Poc, a poc, Catalunya s'està convertint en el prostíbul d'Europa. El paradís de l'explotació sexual... atraient el tràfic de dones, la delinqüència i les drogues a les nostres localitats.

Per tot això, el Ple de l’ajuntament de Sils pren els següents acords:
1.- Fer una crida a la solidaritat amb els alcaldes de Catalunya que lluiten per eradicar suprimir la prostitució en els seus municipis, amb la seva oposició a la construcció de prostíbuls.
2.- Traslladar al govern de la Generalitat de Catalunya l’exigència de que es derogui el decret de 2002, de regulació dels locals d'altern a Catalunya, que fomenta la proliferació de persones en situació d'explotació sexual i va contra els principis establerts en el conveni de Nacions Unides del 1949 contra el tràfic i trata de persones en explotació sexual.
3.- Passar còpia d’aquesta moció a tots els grups del Parlament i al Govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, a la Federació i a l’Associació de Municipis de Catalunya.


Sils, 6 de maig de 2010

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser està be que no es vulguin els macroprostibuls, pero segons sembla els petits si, son mes discrets

Anònim ha dit...

Anònim, no ho has entes. Llegeix millor...