dijous, 18 de març del 2010

Moció ICV-EUiA-EPM davant la nevada i apagada elèctrica del 8 de març 2010.

ENTRADA REGISTRE EL 18 DE MARÇ,AMB EL Nº 911

Moció ICV-EUiA-EPM davant la nevada i apagada elèctrica del 8 de març 2010.

El nostre grup volem manifestar el nostra agraïment a un seguit de persones, grups i entitats que davant de les dificultats degudes a les conseqüències de la nevada i el tall de subministrament elèctric van fer un esforç mes enllà de les seves obligacions, contribuint en molts casos desinteressadament, al bé comú.

El nostre reconeixement als treballadors i treballadores municipals i especialment la brigada municipal, a la guàrdia municipal i el seu cap, als Makis, al bar de la Plaça de l’Estació, a totes les persones que varen posar a disposició les seves màquines i tractors, i a totes i cadascuna de les persones que han contribuït a fer menys difícil la situació viscuda.

També a l’equip de govern municipal i a l’Alcalde, tot i algunes incomprensions, sobre tot per part dels veïns i veïnes que han patit més dies la falta de subministrament elèctric.

Sempre es podran fer més i millor les coses, però en relació al nostre entorn, i en una situació que desbordava per la seva magnitud els recursos disponibles, creiem que hi ha hagut una resposta prou eficient.

ENDESA apareix com la gran responsable directa de la situació creada, sense negar responsabilitats als nostres governants, que segurament no han estat a l’alçada que tothom haguéssim volgut. En aquest sentit manifestar el nostre acord en la iniciativa del Consell Comarcal de la Selva i del nostre Ajuntament, posant els seus mitjans per facilitar les reclamacions, amb l’imprès i l’enllaç a la WEB municipal de les “Reclamacions per l’apagada elèctrica” i l’atenció personal en hores d’oficina al propi consistori.

ICV-EUiA-EPM proposem al ple els següents acords:

1.- Fer públic aquest reconeixement d’una forma explicita, suggerint la publicació d’un ban de l’Alcalde i la WEB municipal.

2.- Partint de l’experiència de la resposta d’aquest 8 de març, elaborar un pla
d’emergència local que pugui fer front a situacions com les viscudes en millors condicions.

3.- Potenciació de la xarxa local de protecció civil amb l’objectiu de que abasti tot el territori municipal, i al menys tots el nuclis de població.

4.- Que l’Ajuntament de Sils, al igual que altres Ajuntaments han anunciat, estudiï la possibilitat de presentar denuncia contra ENDESA per les seves evidents responsabilitats en l’apagada elèctrica del 8 de març i dies successius.


Sils a 17 de març de 2010.