divendres, 5 de març del 2010

8 DE MARÇ AL PLE ORDINARI 4 MARÇ

MOCIO URGENCIA PRESENTADA PER ICV-EUiA-EPM, AMS, CiU I APROVADA PER UNANIMITAT.

“8 DE MARÇ DE 2010: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA”

Els Grups Municipals ICV-EUiA-EPM, AMS i CiU de l’Ajuntament de Sils

Exposen:
Què aquest 8 de març continuem defensant que les iniciatives polítiques i legislatives han de dirigir-se a tots i cada un dels aspectes de discriminació i violència cap a les dones, que han d'abordar-se amb mesures preventives i transversals, basades prioritàriament en modificar els valors socials que encara permeten i potencien les situacions de desigualtat entre dones i homes.

La conciliació entre la vida laboral i familiar, de moment, encara, no és una realitat. En general, es continua sense compartir equitativament les càrregues familiars i les tasques domèstiques. Per això, no són només necessàries lleis que ho regulin, sinó també, i molt més important, crear una consciència social d'igualtat.

La repercussió que té la crisi al mercat laboral, en el cas de les dones, és cada dia més alarmant. La gran precarietat laboral, la desigualtat salarial i la discriminació per raó de sexe o per l'estat civil de les dones, que condiciona el seu accés a l'ocupació i als llocs de treball estables, ara més que mai es fa patent a tots els contractes que es realitzen a les dones.

El risc per a les dones, en la situació de crisi actual, és una major dificultat per la seva incorporació al mercat laboral, i fins i tot un retrocés en la seva taxa d'activitat (ja de per si molt baixa), i el retorn de moltes a les tasques domèstiques i de cures familiars, el que pot produir una involució.

D'altra banda, els alarmants índexs de pobresa, que afecten amb major rigor a les dones immigrants, més desprotegides, i a les dones grans, amb pensions mínimes o no contributives que no arriben a cobrir les seves necessitats bàsiques, fan més urgent encara el reforçament de l'Estat Social i dels sistemes de protecció.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és la data propícia, perquè aquest Ajuntament mostri veritablement la seva voluntat de posar les bases reals, perquè la igualtat de les dones sigui un fet i no una mera aspiració.
Per tot això, el Ple de l’ajuntament de Sils,:

Retreu a l’equip de govern el incompliment dels acords que es varen aprovar en el ple de març de l’any passat i els reitera i els torna a proposar en el ple d’avui, instant a la seva aplicació i desenvolupament i que de tot això en doni contes en el proper ple ordinari del mes d’abril:

ACORDS APROVATS (PLE DE MARÇ DE 2009):

PRIMER- Implantar i desenvolupar accions i programes locals que fomentin la sensibilització i la plasmació de la igualtat real entre homes i dones.

SEGON- Elaborar un Pla d’igualtat local amb caràcter transversal, en el que s’impliquin totes les àrees municipals. Quina execució i desenvolupament siguin avaluats anualment.

TERCER- Potenciar el moviment associatiu de dones.

QUART- En el termini de tres mesos es presentarà al ple un informe que reculli les gestions realitzades per a donar compliment als punts anteriors.


Sils, 4 de març de 2010.