dilluns, 7 de desembre del 2009

CONSULTA NOU CALENDARI ESCOLAR

CCOO comença els referèndums sobre el calendari escolar als centres gironins a Riudarenes

El sindicat realitzarà les consultes sobre la proposta del Departament d'Educació fins al 14 de desembre


diaridegirona.cat 5 desembre 2009 Comarques

L'urna que es va habilitar a l'escola de Riudarenes per al referèndum.
Carles Colomer

GIRONA | PILI TURON
La Federació d'Ensenyament de CCOO ha començat una campanya de referèndums per conèixer l'opinió dels docents sobre el canvi de calendari escolar proposat pel Departament d'Educació. L'objectiu d'aquesta iniciativa és comprovar si mestres i professors coincideixen o no amb l'oposició del sindicat als plantejaments de la Conselleria.

La butlleta de la consulta preparada per CCOO, i que es pot respondre en meses convencionals o mitjançant el vot electrònic, inclou tres preguntes. Primer, demanen als docents si estan d'acord amb la proposta de modificació de calendari feta pel Departament; en segon lloc, pregunten si consideren convenient que els centres educatius puguin sol·licitar la jornada intensiva; i, finalment, qüestionen si s'estaria d'acord a canviar el calendari introduint una setmana de vacances al segon trimestre, a canvi de treballar una setmana al juliol. Per emetre el vot electrònic es pot entrar al web elreferendum.blogspot.com.

El CEIP Josep Boada de Riudarenes és una de les escoles gironines que ahir es van sumar a la convocatòria de referèndum i hi va participar la totalitat del seu claustre, format per 20 mestres. A la primera pregunta, tots 20 van contestar que no estan d'acord amb la proposta d'Educació; 19 es van mostrar partidaris de la jornada intensiva i 1 en contra; i 3 van respondre afirmativament a la incorporació d'una setmana de vacances al febrer, mentre que 17 que s'hi van mostrar en contra.

Aquest és un dels primers centres educatius gironins a sumar-se a la iniciativa de CCOO, que tancarà els referèndums el 14 de desembre i en farà públics els resultats l'endemà. Per incentivar la participació, el secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO a Girona, Víctor Sánchez, ha enviat una circular als docents animant-los a participar en la consulta.

El posicionament de CCOO davant la modificació de calendari escolar és de rebuig, perquè consideren que "no es donen les condicions necessàries per garantir un canvi positiu". A més, aquest sindicat interpreta la proposta com "una cortina de fum per amagar la manca de propostes i no aportar solucions als problemes reals de l'educació".