dissabte, 13 de juny del 2009

VALLCANERA - ICV-EUiA VOL PER L `AJUNTAMENT EL DOMINI I EL CONTROL DE LA GESTIO DE L`AIGUA

MOCIO PRESENTADA AVUI, 13 DE JUNY 2009 , AMB Nº 2001 DE REGISTRE D`ENTRADA

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM
PLE EXTRAORDINARI I URGENT

Vallcanera. Contracte amb Abastaments d`Aigua del Tordera SL.

ICV-EUiA-EPM demana la celebració d`un ple extraordinari i urgent, avans de final del mes de Juny, per evitar els efectes que expliquem a continuació.

Considerem nul a tots els efectes el contracte “La prorroga del contracte de subministrament privat d`aigua potable a la urbanització Vallcanera Park del municipi de Sils”, de 3 de setembre de 2008.
En aquest cas, la nulitat d`aquest contracte posaria en vigor l`anterior contracte amb Abastaments d`Aigua del Tordera SL., de data de 18 d`abril de 2005, on s`estableix que, “una vegada finalitzat aquest periode de temps (del contracte) el present contracte quedarà automaticament prorrogat per succesius periodes d`un any, excepte en el cas que qualsevol de les parts atorgants comuniqui a l `latre la seva voluntat en contra amb sis mesos d`antelacio al venciment contractual o, si s`escau, de qualsevol de les prorrogues”.

L`asemblea general ordinaria de l`entitat urbanística de conservació i manteniment de la urbanització Vallcanera Park es va convocar i celebrar el 30 d`agost del 2008, amb un unic punt a votació: “Accepta la proposta, presentada per la la junta directiva, per la disolució de l`entitat urbanística de conservació i manteniment de la urbanització Vallcanera, i conseqüent recepció per part de l `Ajuntament de Sils i creació de la junta liquidadora per tal de finalitzar els tramits necessaris d`acord amb els estatuts i les normes i reglaments urbanistics?” Es podia votar si o no. El resultat va ser “si”, tal i com está degudament documentat a l`acta de la sessió.

Queda clar per tant, que l`entitat queda disolta a tots els efectes el dia 30 d`agost, excepte pels tramits de la liquidació. Queda clar també per que en l`acord de ple extraordinari de 15 d`octubre del 2008, es vota per unanimitat de tots el grups municipals: “Estimar la petició sol•licitada per l`entitat urbanística de conservació i manteniment de Vallcanera Park de data 30 d`agost de 2008, rebent de forma definitiva la gestio dels serveis del poligon d`actuació de Vallcanera Park, ...”

El contracte “La prorroga del contracte de subministrament privat d`aigua potable a la urbanització Vallcanera Park del municipi de Sils” està signat amb data 3 de setembre del 2008, pel que entenem que aquesta és una raó suficient per considerar que és un contracte nul, signat per part de l`entitat per algu que llavors no tenía competencies per fer-ho. A més a més, en el mateix contracte es diu, en el punt c dels Manifesten, que aquest contracte es fa “en virtut de l`acord adoptat per l`assemblea general en sessió de data 30 d`agost de 2008, amb la majoria que requereix la llei”. Ja ha quedat clar quin era l`unic punt de l`ordre del dia de l`assemblea general del dia 30 i quin era l`unic punt a votació.

ICV-EUiA-EPM proposa al ple el seguent acord:

1.- Denunciar el contracte “La prorroga del contracte de subministrament privat d`aigua potable a la urbanització Vallcanera Park del municipi de Sils”, de 3 de setembre, signat amb Abastaments d`Aigua del Tordera SL.
2.- Comunicar-ho a la dita empresa amb caracter d`urgència, als efectes previstos al contracte i per evitar la prorroga automàtica a que fa referència el contracte anterior.
3.- Iniciar els tramits per un nou concurs públic, en sustitucio del actual i anterior contracte amb Abastaments d`Aigua del Tordera SL.


Sils, 12 de juny del 2008

Albert Miralles Güell, portaveu grup municipal