divendres, 5 de juny del 2009

5 JUNY - ACTE ELECTORAL A "LA LAGUNA" DE SILS

ACTE ELECTORAL ICV- EUiA





ACTE ELECTORAL CELEBRAT AVUI, AMB MÉS DE QUARANTA PERSONES ASSISTENTS.

DES DEL NOSTRE POSICIONAMENT, ALTRA EUROPA ÉS POSSIBLE!

La Unió Europea, a partir del tractat de Maastricht ha seguit i ha fonamentat totes les seves decisions en el neoliberalisme. I Avui s’està travessant una crisi econòmica i política per culpa d’aquesta doctrina. És l’Europa del PP i del PSOE, que sempre han recolzat les decisions fonamentades en el neoliberalisme.
Però a Europa, es decideixen moltes qüestions que ens afecten a tothom diàriament. És per això que és molt important anar a votar. I votar en contra dels que han originat aquesta crisi i a favor d’una sortida democràtica.

Hi han quatre exemples de la importància del què es decideix a Europa:
en primer lloc, la directiva “Bolkestein”. El perill d’aquesta directiva és que permet privatitzar serveis que fins ara són públics, com la sanitat i l’educació. Va ser aprovada en el Parlament Europeu el 15 de novembre de 2006, rere un acord del Partit Socialista Europeu i el Partit Popular Europeu, amb el vot en contra dels diputats de l’Esquerra Unitària.

El segon exemple és la pretensió de plantejar les 65 hores de treball setmanal. Va ser rebutjat, per les mobilitzacions sindicals i de l’esquerra. En el seu origen era una proposta dels laboristes anglesos.

El tercer exemple és el pla Bolonia, que permetrà privatitzar les universitats, i subordinar la Universitat al mercat: ha estat aprovat pel PSOE i el PP.

El quart exemple és “La Directiva de la Vergonya”: han legislat, per a permetre l’empresonament sense tutela judicial (sense haver fet cap delicte) fins a 18 mesos, a persones migrades no documentades, incloses les menors : ha estat aprovat pel PSOE i el PP.

Si a més, tenim en compte, el recolzament unànime del PP I DEL PSOE a la “Constitució Europea” i a l’actual “Tractat de Lisboa”, que permeten mantenir institucions sense control democràtic, com són el Banc Central Europeu i la Comissió Europea, i seguir amb el neoliberalisme, entendrem, que el que uneix al PP i al PSOE, és molt més, que el que els separa.

Clars exemples els tenim a Navarra i a la Comunitat Autònoma Basca on entenem perfectament això, ja que en les dos, han format una “Gran Coalició”, com a Alemanya.
El monopoli dels mitjans de comunicació per les dos forces polítiques del PP I EL PSOE, la manipulació i restricció de drets i llibertats, el manteniment de la llei D¨Hont en les eleccions, en les que set vots de IU valen com un del PSOE, o del PP, el seu recolzament a la monarquia, o al concordat amb el Vaticà, fan que estem en una democràcia de molt baixa qualitat.

Al menys a les eleccions Europees, tots els vots són iguals. Per això és més necessari anar a votar, i castigar als culpables de la crisi.
És bastant cínic, sentir al PSOE parlar d’una Europa progressista, quan els darrers Comissaris d’ Economia de la Unió Europea, ultraliberals , corresponsables d’aquesta crisi, han estat Pedro Solbes i Joaquín Almunia, els dos del PSOE.
Perquè aquests dos partits no parlen d’Europa, en aquesta campanya?.
Perquè en lo fonamental estan d’acord!
És per això que han de parlar de l’avió de Zapatero o de les corrupcions del PP a Madrid i València.

El recolzament de Zapatero a Durao Barroso, home de dretes quasi de l’extrema , el quart de les Azores , amb Aznar, Blair i Busch, per què sigui novament President de la Unió Europea, , és el “colmo” de la hipocresia , quan en la seva campanya es fa passar per l’esquerra. La seva única avantatja és que el PP està a l’extrema dreta.
Nosaltres creiem, que sí, s’ha d’ estar a Europa i som europeistes convençuts!.
Però volem altra Europa. En primer lloc estem per un PROCÈS CONSTITUYENT que permeti que els ciutadans i ciutadanes europees , participin en el model d’Europa en quina Europa volem!, i que la proposta no ens vingui donada per una minoria, estant desprès rebutjades, en els països on es fa referèndum.

Volem una Europa, amb un Parlament amb capacitat de legislar, que controli totes les Institucions de la Unió Europea.
Volem una Unió Europea que permeti la Iniciativa Legislativa Popular.
Una Europa social, amb un Salari Mínim Europeu, i implantar les 35 hores setmanals. Que permeti la negociació col•lectiva, i el dret de vaga en tota la Unió Europea .
Volem una Europa amb una fiscalitat harmonitzada, en tots els seus països, amb imposició directa i progressiva. Que s’instauri la tasa Tovin per les transaccions financeres.

Un model de desenvolupament que aposti pel transport públic, pels serveis públics, per la reducció del consum d’energia . Que digui no a la Energia Nuclear, que aposti per l’estalvi i la eficiència energètica.
En matèria de migració rebutgem la Directiva de la Vergonya i apostem pels drets dels immigrants que són ja 15 milions de persones. Apostem per la seva reagrupació familiar , per la restauració de la ciutadania de residència europea , pel vot dels immigrants al menys a les eleccions municipals i a les europees. Per una política d'immigració comuna i integradora.

Volem una Europa que aposti per la pau i per tant exigim la dissolució de la OTAN i l'eliminació de totes les bases nord-americanes en territori europeu. Rebutgem les intervencions a Irak i Afganistan. Apostem per la creació d'un Estat Palestí lliure i independent. Per una agència de cooperació al desenvolupament. Denunciem al Partit Popular i al Partit Socialista europeu que han recolzat la primera guerra preventiva a Iugoslàvia , han recolzat les presons secretes en territori europeu, han tolerat els vols de la CIA i recolzen la instal•lació del sistema antimisils a Polònia i Xèquia .

Es requereixen idees, iniciatives i un gran esforç de les persones, que són protagonistes polítics i de les forces democràtiques, dels sindicats i els moviments socials i dels representants de la societat civil. Les alternatives són possibles, a través d'una lluita comú, tant en els carrers com en els parlaments. Ens sumem a la lluita del moviment pacifista, del moviment antiglobalització, de tots aquells que es rebel•len per la precarietat de la vida, les lluites dels treballadors i treballadores, de les dones i dels joves.

Per altra Europa, que és possible.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sils esta Gobernado por un Alcalde Fascista.

El Alcalde Fascista de IDS-PSC de Sils.

Intenta romper el Acto Electoral de ICV, de Sils, pero no lo consigue.

Esta nervioso por el tema del " NYAP" y por el "POUM".

Él piensa que dándole trabajo algunos de sus más a llegados en las próximas elecciones estos lo votaran, que chasco se va a llevar.

Su mala educación y su mala imagen salen a relucir delante de unos vecinos de Sils entre ellos antiguos votantes de IDS.

Su odio hacia el Concejal/a de ICV es cada día más patente.

Su incapacidad para estar al frente del Ayuntamiento, y para hacer política es cada día más notorio.

Queremos un Sils con libertad de expresión.

Este Alcalde lo aglutina todo.

LNC ha dit...

Una altra "llacuna" burlant el feixisme franquita és possible, sense menyspeu de l'idioma de silvio a de Gabo..

petons!