dissabte, 16 de maig del 2009

ICV-EUiA DEMANA AL DEPARTAMENT QUE RECTIFIQUI


Un instant de l'assemblea entre els pares, Ajuntament i Andreu Otero.
carles colomer

ICV-EUiA reclama a Educació que impulsi l´escola per alleujar de saturació l´altre col·legi

El diputat Lluís Postigo recorda al seu soci (PSC) de tripartit que les explicacions del Departament no convencen i que caldria rectificar

E.BATLLE
El diputat gironí d'ICV-EUiA Lluís Postigo insta el Departament d'Educació, que governa el seu soci de govern, Ernest Maragall (PSC), que rectifiqui en la decisió de no construir la segona escola a Sils i que l'impulsi definitivament per al curs vinent, tal com s'havia compromès la Generalitat amb els ciutadans del municipi.

Per tot això, el diputat ha transmès al Departament el malestar dels pares i mares de Sils i demana que es compleixin els compromisos adquirits que han de permetre treure la saturació de l'altre centre escolar del poble, el CEIP Jacint Verdaguer, on hi ha cursos triplicats, recorda en un comunicat de premsa.

D'altra banda, el polític gironí també reclama que es resolguin definitivament les necessitats d'espai per al curs vinent i critica el paper d'Andreu Otero, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, durant l'assemblea realitzada dijous al vespre a Sils, on davant de més de 150 persones va al·legar que la decisió del Departament de no fer l'escola es devia a qüestions econòmiques i de falta d'alumnat. Un fet que no va convèncer els assistens, que fa anys que esperen el nou centre.


CiU també pressiona

Per altra banda, el grup de CiU ha presentat una proposta de resolució al Parlament que demana que el Govern tripartit es replantegi la decisió que ha pres de no construir la nova escola a Sils. El diputat gironí Eudald Casadesús assegura que el seu grup fa costat a la petició que fan pares i mares i mestres de la població, que es consideren "enganyats". I afirma que els motius del Departament "s'han de poder capgirar per la necessitat del nou equipament" i que el Departament "ha de ser capaç de trobar-hi solució". Finalment, el diputat reclama, en nota de premsa, que Educació ha d'aclarir els motius de la negativa de la nova escola, si són econòmics o bé per un nombre baix de preinscrits.