dijous, 21 de maig del 2009

SILS - JA TENIM ESCOLA NOVA



Docents, regidors i pares celebrant ahir a la tarda amb cava que Educació ha reconsiderat la segona escola.
carles colomer

Educació fa marxa enrere i ara construirà l´escola de Sils després de dies de protestes

Els pares i l'Ajuntament es mostren satisfets del canvi d'opinió del Govern, amb qui cal negociar el finançament del col·legi



SILS | E.BATLLE
El municipi de Sils finalment tindrà la nova escola perquè el Departament d'Educació ha reconsiderat la seva decisió després que el poble hagi estat gairebé un mes protestant des de diversos àmbits de la societat silenca, que van culminar diumenge passat amb el tall de la carretera C-63 a l'alçada de l'Ajuntament durant cinc minuts.
El sí a la nova escola es va conèixer ahir al matí, el mateix dia que representants de l'Ajuntament s'havien de reunir amb el conseller Ernest Maragall per conèixer les explicacions del reponsable d'Educació sobre la negativa de construir aquest centre escolar.

Aquesta reunió, però, no es va produir ja que durant el matí, tal i com explicava l'alcalde Martí Nogué (IdS), ell mateix va trucar als Serveis Territorials d'Educació i a l'àrea de Planificació del Departament per demanar-los un cop més que "no demanàvem res que que no creiem que no necessitàvem". Això sumat a la implicació d'Andreu Otero, responsable d'Educació a Girona, segons el batlle, van ser determinants perquè finalment, se'ls comuniqués que s'havia reconsiderat la construcció del col·legi.

Per celebrar aquesta notícia ahir a la tarda mestres del centre escolar Jacint Verdaguer, futurs docents de l'escola nova, pares i membres del consistori van celebrar amb cava i de forma improvisada la "victòria" per haver aconseguit que Educació s'hagi repensat la seva decisió. A més, a la porta de l'escola, des d'ahir ja es pot llegir una nova pancarta que substitueix la que hi havia pel nou centre escolar i la d'ara diu "Ja tenim escola!!".

Des de l'Associació de Pares i Mares (Ampa) de l'escola Jacint Verdaguer, que es troba saturada i que amb la creació d'aquest centre escolar en mòduls prefabricats ha de servir per descongestionar-la, el seu president Marcel Sallent explica que el dimecres al vespre va ser un dia boig ja que es desconeixia si finalment s'entrevistarien amb Maragall i per tant, si l'autobús que volien contractar per anar-hi i protestar davant la Conselleria, s'utilitzaria. Tot i això, Sallent es mostra molt satisfet de la decisió d'Educació i assegura que ara "s'ha fet justícia".

Finançament, per decidir
Andreu Otero, per la seva banda, va manifestar ahir que des que va visitar Sils la setmana passada, "he estat fent gestions respecte a això i veia clar que el setembre del 2010" s'acabaria per obrir una nova escola per alliberar espais de l'altra del poble. I que després que l'Ajuntament hagi ofert ajudar econòmicament, en tenir ja tot el projecte fet i l'equip directiu elegit, "s'ha reconsiderat la decisió". El tema de finançament d'aquest nou centre escolar de Sils, com va recordar ahir l'alcalde encara no està concretat però recorda que el consistori, "si convé, s'intentarà ajudar" econòmicament. Amb la decisió d'ahir, s'acaba gairebé un mes de protestes i reunions que finalment han culminat amb l'escola, que Educació havia promès al poble de Sils.

________________________________________


AMPA DEL CEIP JACINT VERDAGUER DE SILS

TENIM NOVA ESCOLA!!!!! ÚLTIMES NOTÍCIES!!!!

El Delegat d'Educació, Sr. Otero, acaba de trucar a la Direcció del Jacint Verdaguer confirmant que ens fan l'escola!

El Regidor d'Educació, Carles Taberner, ho acaba de confirmar a l'AMPA en trucada de telèfon fa uns minuts.

Manca acabar de lligar els termes dels acords.

Sils, som uns canyeros, no podem dir una altra cosa.

Estem tant contents!

Tant de bo això sigui un punt d'inflexió per estar més units socialment a partir d'ara.

GRÀCIES, GRÀCIES, GRÀCIES A TOTHOM PEL SUPORT I L'ESFORÇ FET.

_________________________________

CRISTINA SIMÓ

ENHORA BONA A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA DE SILS!!!.
SOM ELS I LES MILLORS!!!.
EL POBLE HA PARLAT I HA ESTAT ESCOLTAT.
GRÀCIES A LA MOBILITZACIÓ HEM TINGUT UNA BONA RESPOSTA.
SENSE LA MOBILITZACIÓ, AVUI NO HI HAURIA ESCOLA NOVA.
I NO OBLIDEM QUE LA UNIÓ FA LA FORÇA!!!.
_____________________________________

El Punt (20:28:56) :

Dijous, 21 de maig del 2009

La Generalitat rectifica i finalment accepta construir la nova escola de Sils, que entrarà en funcionament el curs vinent.

21/05/09 18:40 -

La Generalitat finalment ha rectificat i construirà la nova escola a Sils, que entrarà en funcionament ja el curs vinent. La reunió entre els grups municipals de Sils i el conseller d’Educació, Ernest Maragall, que s’havia de celebrar avui, finalment s’ha suspès perquè hi ha hagut un acord previ en el qual el govern català s’ha fet enrere en la seva decisió de no fer l’escola que havia promès.

L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), ha agraït la gestió del delegat territorial, Andreu Otero, i «a tot el poble que ha donat suport» en el tema de la nova escola. Nogué ha assenyalat que ells havien anat sempre amb les mateixes argumentacions, i que no les han hagut de canviar perquè el semblaven «evidents». L’alcalde ha afirmat que els mòduls de la nova escola es posaran aquest estiu i que tot estarà a punt pel curs vinent.

Per a la portaveu de la Plataforma Sils: Volem l’escola nova, ja!, Meritxell Sanchis, la notícia «no podia ser millor». De fet, estava previst que avui mateix acompanyessin l’equip de govern a Barcelona, i ja havien organitzat un autocar de suport, però no ha calgut perquè tot s’ha resolt sense la necessitat de fer la reunió. Sanchis va recordar que aquesta era la tercera vegada que Educació es feia enrere d’una segona escola a Sils. També va assenyalar que la gran mobilització que hi havia hagut entre els veïns: “Es van afegir molts pares amb els fills ja grans, que ara començaran ESO, però que s’han volgut implicar igualment.”

Per la seva part, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Andreu Otero, ha confirmat igualment la decisió. Segons ell, la bona voluntat de totes les parts ha fet que s’aconseguís tirar endavant l’escola per aquest setembre. En aquest sentit, Otero ha explicat que “no és que no volguéssim fer l’escola, sinó que es tractava d’ajornar-la un curs”. D’aquesta manera, ha afegit, l’actual escola també podrà disposar altra vegada d’uns espais que no tenia, arran del gran volum d’alumnes.

Darrera actualització ( Dijous, 21 de maig del 2009 20:43 )