dimarts, 24 de març del 2009

PROTESTA USUARIS RENFE




24 MARÇ 2009 - diaridegirona.cat TEMA  DEL  DIA

La Plataforma d´Usuaris de Renfe atura un tren 15 minuts a Sant Celoni

La Plataforma d´Usuaris de Renfe atura un tren quinze minuts a Sant Celoni marc martí

Nadal admet que el servei de Renfe és «més que millorable» però veu «difícil» abaratir el bitllet.

Més d'un centenar de persones integrants de la Plataforma d'Usuaris de Renfe van aturar ahir durant quinze mintus el primer tren procedent de Figueres en direcció a Barcelona a l'estació de Sant Celoni com a mesura de protesta per la posició de la companyia Renfe respecte a les seves reivindicacions.


EL PUNT 24/03/09

Els ajuntaments justifiquen la protesta

Els ajuntaments gironins coincideixen que cal millorar el servei de Renfe i reclamen que se solucionin els problemes. La majoria dels alcaldes consultats justifiquen la protesta dels usuaris. L’alcalde de Portbou, Antoni Vega, assegura que «tot el que siguin reivindicacions per millorar el servei és vàlid». Vega hi afegeix que la urgència de millores en el servei implica millorar els horaris: «No pot ser que el primer tren arribi a Portbou a les nou, perquè la gent que va a treballar no el pot agafar», diu. L’alcalde de l’Escala, Estanis Puig, diu: «Les queixes són totalment justificades, calen millores si es vol apostar pel transport públic com a alternativa al cotxe.»

Francesc Camps, alcalde de Celrà, defineix la protesta com un «reflex del problema que hi ha quan un servei es gestiona a distància», una queixa que comparteix l’alcalde de Fornells de la Selva, Gabriel Casas. L’alcalde de Llançà i president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Pere Vila, assegura que els usuaris tenen tot el seu suport i hi afegeix: «Fa temps que s’hauria d’haver fet perquè les administracions només creuen si hi ha proteste.» L’alcalde de Castelló, Salvi Güell, també es mostra preocupat pel mal servei. En canvi l’alcalde de Figueres, Santi Vila, diu que no li agraden «aquest tipus d’accions tan contundents perquè augmenten la crispació». Tot i això, defensa que cal que els municipis «passin a l’acció» ja que comparteix les queixes. Tampoc l’alcalde de Maçanet, Alfons Soms, veu bé l’opció de les protestes, tot i que assegura que és conscient de la problemàtica.

Alguns ajuntaments han aprovat mocions per reclamar a Renfe i Adif una millora del servei. És el cas de Sils o Caldes. Precisament, els alcaldes d’aquestes poblacions, Martí Noguer i Joan Colomer, respectivament, coincideixen que s’ha anat enrere. A Girona, els cinc grups polítics amb representació municipal es van posar d’acord per aprovar una moció el mes de febrer en què es reclamava la creació d’un servei de rodalies a les comarques gironines i indemnitzacions pels retards.

(Informació recollida per Mar Vicente, Montse Barrera, Jordi Colomer i Dani Vilà)

1 comentari:

Unknown ha dit...

El que també és molt lamentable pel que fa al funcionament del servei de RENFE és l'accesibilitat per les persones amb discapacitat o movilitat reduida. Aquest col·lectiu de persones no pot fer ús amb total independencia de la xarxa de trens per falta de trens accesibles i equipats. Salut