dijous, 20 de novembre del 2008

ICV, ERC i CiU



20/11/2008 WEB DE ICV

ICV, ERC i CiU denuncien l’engany del PSC i l’incompliment del pacte per a la millora del finançament local
El responsable de política municipal d’ICV i alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, s’ha preguntat “per què el PSC ens ha entretingut fent comèdia unitària si no pensaven recolzar les esmenes conjuntes”
El responsable de política municipal d’ICV i alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, juntament amb els alcaldes de Manlleu (ERC), Pere Prat, i l’alcalde de Sant Cugat (CiU), Lluís Recoder, han acusat avui en roda de premsa al PSC “de trencar la unitat municipalista en no recolzar les millores sobre finançament local als PGE (Presupuestos Generales del Estado)”.
“Si els alcaldes i alcaldesses del PSC no estaven disposats a defensar les esmenes, per què ens han entretingut amb la comèdia de la unitat? Què pretenien? A qui volien enganyar?”, s’ha preguntat Tejedor.

En el mateix sentit, l’alcalde ecosocialista ha lamentat que “no calen fotos unitàries si després no hi ha actuació a Madrid” alhora que ha denunciat “la incoherència del PSC que ha actuat subordinat a una consigna de partit”. “Els alcaldes del PSC han actuat com una corretja de transmissió del Govern de Zapatero oblidant la seva responsabilitat municipal”, ha afegit.
Per això, Tejedor ha emplaçat al PSC a actuar amb “coherència i fermesa” i votar a favor de les esmenes, que encara poden aprovar-se durant el tràmit parlamentari dels PGE.
Tejedor ha recordat que en l’acte unitari que va tenir lloc el passat 10 de setembre es va aprovar un document amb una sèrie de mesures per a la millora del finançament dels ajuntaments catalans. Així, els signants del pacte es comprometien a defensar al Congrés dels Diputats la inclusió als Pressupostos Generals de l’Estat d’un seguit d’esmenes que contenien aquestes propostes. “Pacte que el PSC ha incomplert”, ha recordat.

La roda conjunta ha servit per posar damunt la taula la necessitat d’augmentar els recursos pel finançament local, una flexibilització en l’aplicació de la normativa d’estabilitat pressupostària que permeti un major endeutament dels ens locals, avançar als municipis el 98% de les quantitats que es corresponguin a cadascun d’ells en concepte de participació en els tributs de l’Estat per a l’exercici 2009, la creació d’un fons destinat a les inversions locals integrat per les quantitats abonades per l’IVA com a conseqüència de l’obra pública municipal durant l’exercici 2009, així com la creació d’un fons especial per a municipis de menys de 75.000 habitants i un increment de la dotació del Fons per als municipis de població no superior a 20.000 habitants.

Finalment, per la seva banda, l’alcalde de Manlleu (ERC) ha instat al municipalisme a dir “prou! No volem tantes declaracions que no es compleixen, volem realitats”, mentre que Lluís Recoder (CiU) ha mostrat la seva “decepció” pel fet que “aquella unanimitat del dia 10 hagi durat només un mes i mig”.