dimecres, 8 d’octubre del 2008

CC.OO. DEFENSA MES TRANSPARENCIA

EL PUNT - dimarts, 7 d'octubre de 2008

L'alcaldessa de Salt amenaça de querellar-se contra CCOO i diu que no aturarà el concurs de la neteja
Repta el sindicat a demostrar que es vol adjudicar el contracte a dit

ROBERT CARMONA. Salt
L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, repta el responsable d'acció sindical de la federació d'activitats diverses de CCOO a Catalunya, Jesús Girón, que demostri que hi ha indicis que es vulgui adjudicar a dit el concurs del servei de recollida d'escombraries i de la neteja viària.
En aquest sentit, Pineda apunta que si Jesús Girón no es retracta, el consistori es querellarà contra el responsable sindical, al qual adverteix que «no aconseguirà aturar aquest concurs».

Girón va apuntar divendres, després de la presentació d'al·legacions al plec de clàusules del concurs, que el sindicat tem que l'equip de govern ja podria tenir decidit adjudicar a l'empresa Sufi –que ja fa la recollida selectiva– aquest nou concurs.
«Són unes acusacions infundades i exigim que es retracti, o l'Ajuntament emprendrà les accions legals pertinents», afirma l'alcaldessa de Salt, la qual considera «irresponsable» que s'acusi el consistori de «voler prevaricar en un futur». «Si en té proves, que les presenti», llança com a repte Pineda, la qual destaca que les úniques al·legacions que s'han presentat al plec de clàusules són les de CCOO.
Per la seva banda, Girón considera que no hi ha motius per retractar-se, i apunta que no ha fet més que posar en relleu els «rumors» existents, «que es poden evitar amb un concurs que garanteixi la transparència».

D'altra banda, Pineda considera que la proposta del sindicat d'incloure el president del comitè d'empresa a la mesa de contractació no és legal, perquè pertany a una de les possibles empreses candidates.
A més, considera que no es pot acusar el govern municipal de falta de transparència –«en totes les meses de contractació hi ha l'oposició, cosa que no és obligatòria, i som dels pocs ajuntaments que ho fan»–.
Pineda també troba innecessari fer més d'una valoració dels candidats, i adverteix CCOO que «no aturarà» el concurs.