divendres, 5 de setembre del 2008

MOCIÓ URGÈNCIA LLAR D'INFANTS PLE 4 SETEMBRE

MOCIÓ D`URGÈNCIA CONJUNTA CiU, AMS i ICV-EUiA-EPM
Resultats votació:
7 vots a favor: CiU, AMS, ICV-EUiA-EPM
4 vots en contra: IdS-PM

LA MOCIÓ QUEDA APROVADA

MOCIÓ LA LLAR D’INFANTS DE SILS
La llar d’infants no és un aparcament de nens i nenes,
És un centre educatiu on s’imparteix el primer cicle d'educació infantil. El desenvolupament inicial de les capacitats que caracteritzen l'evolució física, afectiva, intel•lectual i social de la persona té una gran importància. És un cicle, per tant, que permet prevenir o compensar a temps algunes de les situacions que s'originen en les desigualtats socials, econòmiques i culturals de les famílies i en les condicions de discapacitat dels infants, que, amb posterioritat, poden obstaculitzar el desenvolupament dels processos d'aprenentatge de l'alumne o l'assoliment d'un adequat rendiment escolar.

La llar d’infants no és un luxe, es una necessitat indispensable per la bona conciliació de la vida familiar i laboral dels Silencs i Silenques.

Des de que s’inicià el curs escolar, els diferents grups de l’oposició varem manifestar la nostra preocupació per la manca de gestió en resoldre els conflictes que s’estaven generant a la llar d’infants.
A diferents comissions informatives i reunions de l’Ajuntament els nostres grups varen demanar explicacions però les respostes de la junta de govern mai varen ser prou clarificadores, fins que la situació va arribar a ser insostenible. És a partir d’aquest moment que se’ns convida a prendre part en la resolució del conflicte.
La junta de govern ens va convidar a una reunió informativa a on varem dialogar sobre el conflicte i exposar els nostres punts de vista, amb el nostre compromís de no fer mullader amb un assumpte d`aquesta importància.
Finalment ha estat la junta de govern en solitari, aquest cop sense consultar-nos, qui ha pres decisions greus, com els dos acomiadaments i el tirar endavant el projecte de gestió indirecta.
Hem compartit alguna de les accions que s’han proposat amb aquest fi però no compartim les darreres actuacions que denoten manca de sensibilitat i responsabilitat.
Considerem que a l’equip de govern li ha faltat voluntat de diàleg, agilitat, i decisió per prendre a les seves mans el control, la gestió i la resolució del conflicte. I que ha ajudat incrementant la mala imatge a través d’un comunicat i una convocatòria adreçada a tots els pares i mares d’infants de 0 fins a 3 anys.
"Benvolguts pares i mares, En primer lloc agrair-vos la col•laboració que molts de vosaltres heu tingut amb aquesta corporació pel que fa a la problemàtica sorgida en els últims mesos a la llar d'infants municipal La Quitxalla, fet que ha permès l'acabament del curs de forma satisfactòria, tenint en compte les dificultats que han sorgit"
Creiem que tot plegat ha ajudat a un descens de les matriculacions, malgrat que el cens de naixements dels anys 2006-2007 i 2008 registra un augment considerable segons les piràmides d’edat de 0 a 2 anys amb data de 30 d’agost de cada any. En el 2006 n’hi havia 154, en el 2007 eren 176 i en el 2008 són 202. El nombre d’inscripcions actual és inferior a 20 mentre que la llar te un aforament de 40 a 45. No s’arriba a cobrir el 10% del cens local.
Segurament és per això que l’externalització del servei públic de la llar de Sils és la manera en que la junta de govern té de passar el problema a d’altres i no afrontar-lo.
Estan en marxa les obres de la nova llar d`infants de Sils, una llar amb més capacitat, per més nens i nenes. Veiem que creix la demanda de pares i mares per poder portar els seus fills i filles a una llar de qualitat. Hem de fer front de cara a aquests reptes, implicant-nos directament des de l’Ajuntament.

Els grups municipals CiU, AMS i ICV-EUiA-EPM de Sils proposem al ple els següents acords:

-Que l’Ajuntament continuï portant la gestió directa de la llar d’infants.
-Que l’Ajuntament s`impliqui per garantir el bon funcionament de la llar d’infants i el seu caràcter educatiu, adaptant-se a les necessitats de la població a Sils.
- Que l’Ajuntament posi en marxa el consell de participació de la llar d'infants, amb la següent composició, tal com es proposa en el decret de llars d’infants de la Generalitat en el article 18:
a) El director o la directora de la llar d'infants, que el presideix.
b) Un representant de l'ajuntament del municipi on és la llar d'infants.
c) Un representant del personal educador elegit d'entre ells pel mateix personal educador.
d) Un representant dels pares i de les mares dels infants elegit d'entre els pares i les mares pels mateixos pares i mares.
e) Un representant del personal d'administració i serveis.
Actua de secretari o secretària del consell de participació de la llar d'infants el o la representant del personal educador.

Per la consecució d’aquests objectius proposem que l`Ajuntament garanteixi:
-Un Projecte educatiu de Centre de la Quitxalla de Sils que sigui fruit de la participació i del consens del conjunt de la comunitat educativa (pares,mares,educadores i ajuntament).

-L’Avaluació i seguiment continuat del procés d’ensenyament i aprenentatge. Verificació dels resultats del procés a través de l’avaluació inicial que es faci al començament del 2n cicle d’Educació Infantil (3 a 6 anys).

-Desenvolupament de la Memòria anual que serà revisada i aprovada pel conjunt de la comunitat educativa.

CiU AMS ICV-EUiA-EPM

Sils, 4 de setembre de 2008.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Els que riuen ultim , ho fan dues vegades