dimarts, 2 de setembre del 2008

ABERTIS

1 de setembre de 2008, Barcelona

Acesa col•labora amb Acciónatura per la recuperació de l’estany de Sils

El director general d’acesa, Josep Lluís Giménez, ha signat avui un conveni amb Acciónatura, abans Fundació Natura, per tal de col·laborar amb el projecte de restauració i gestió de l’estany de Sils (Girona). L’ajut econòmic per part de la concessionària consistirà en 117.000 euros i servirà per posar en marxa la segona fase de millora d’aquest espai protegit.

acesa col·labora en iniciatives per millorar l’entorn mediambiental de l’autopista, ja que un dels seus objectius és assolir una bona integració en el territori. Actualment, la companyia ha iniciat l’ampliació a tres i quatre carrils de l’autopista AP-7 entre Maçanet i La Jonquera (Girona).

Acciónatura és l’entitat encarregada de la restauració i gestió de l’estany de Sils aprovat per la Unió Europea en el marc del programa Life-Natura. En la seva condició de gestora del projecte, ja ha implementat la primera fase consistent en tres actuacions: l’adquisició de terrenys per a la recuperació de l’hàbitat natural i la biodiversitat, la regeneració de la llacuna permanent i l’ordenació i adequació de l’espai recuperat per a us públic. Així mateix, aquesta fundació es planteja endegar una segona fase que defineixi, asseguri i consolidi la correcta gestió i manteniment d’aquest espai natural recuperat i de l’equipament d’ús públic existent.