dimecres, 2 de juliol del 2008

PLE 3 JULIOL - PUBLICACIO DECLARACIO BENS

MOCIO PRESENTADA PEL NOSTRE GRUP PEL PLE DEL 3 JULIOL

MOCIÓ D’ICV-EUiA-EPM: Publicació de la declaració de béns.


En els últims temps hem vist reiteradament en els mitjans de comunicació notícies que remeten a la corrupció municipal, una autèntica plaga en el nostre país i a Espanya. Recentment, hem sentit a la vicepresidenta del govern central, Mª Teresa Fernández de la Vega, amenaçant amb una persecució implacable contra els corruptes.

Fins i tot recordem les paraules del molt honorable president de la Generalitat, anterior a Jose Montilla, el President Pasqual Maragall, parlant del 3% en un ple del Parlament de Catalunya, mirant a la cara a Artur Mas, que replicà iradament de forma immediata.

Proposem no esperar i, que a Sils aprovem mesures per donar garanties de moralitat pública i confiança a la ciutadania.

Proposem seguir l'exemple de Sevilla, governada per una coalició PSOE-IU, i passar a la publicació anual de les declaracions de béns referides a l'art. 75.7 modificat, de la Llei del Sòl.

Segons el Pais del 21 de juny:
- Sevilla: Los concejales y también los altos cargos. El ayuntamiento de Sevilla, que ya colgó en octubre de 2006 en su Web sevilla.org los bienes del alcalde y sus concejales, antes de que se aprobara la ley, amplió este año la obligación de hacer públicos sus bienes a todos los altos cargos del Ayuntamiento, más de 100 personas.
A falta de una normativa sobre dónde hacerlos públicos, Sevilla ha optado por volver a hacerlo en su propia Web. Según un portavoz, ahora se está terminando el proceso de recogida de datos y las declaraciones estarán en Internet en breve.


ICV-EUiA-EPM proposem al ple l'adopció del següent acord:

1- Aplicar en la forma i en el fons l'article següent, començant amb la publicació de les declaracions de béns realitzades en prendre possessió l’any 2007, i afegint les d'aquest any i successius, de forma indefinida.

La Ley del Suelo Art. 75.7 modificado
- "Los representantes locales, así como los miembros no electos de la Junta de Gobierno Local, formularán declaración de sus bienes patrimoniales y de la participación en sociedades de todo tipo, con información de las sociedades por ellas participadas y de las liquidaciones de los impuestos sobre la Renta, Patrimonio y, en su caso, Sociedades".
- "Tales declaraciones, efectuadas en los modelos aprobados por los plenos respectivos, se llevarán a cabo antes de la toma de posesión, con ocasión del cese y al final del mandato, así cuando se modifiquen las circunstancias de hecho".
- "Las declaraciones anuales de bienes y actividades serán publicadas con carácter anual, y en todo caso en el momento de la finalización del mandato, en los términos que fije el Estatuto municipal".
- "Tales declaraciones se inscribirán en los siguientes Registros de intereses, que tendrán carácter público".

2 - Considerar alts càrrecs amb dret a obligació a l'Alcalde i tots els regidors i regidores i també al secretari /interventor.

3 – Que les declaracions de béns es publiquin anualment en la pàgina web municipal.

Sils, 25 de juny del 2008.

Albert Miralles Güell, Cristina Simó Alcaraz, grup municipal d’ICV-EUiA-EPM de Sils – G17971755.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ànims hi ha molta gent que confia en vosaltres!