diumenge, 13 de juliol del 2008

AJT SILS - BALANÇ PRIMER ANY

AJUNTAMENT DE SILS, BALANÇ DEL PRIMER ANY: SOCI -VERGÈNCIA?
Després de les eleccions autonòmiques catalanes, hi va haver qui va apostar per un govern de coalició entre socialistes i convergents (CiU i PSC). Aquesta proposta és coneguda mediàticament com a soci-vergència. Els seus defensors argumenten l'estabilitat que s'aconseguiria tant a Catalunya com en Espanya.
Hi ha hagut soci-vergència a Sils aquest primer any?

A Sils tenim un govern en minoria, de IdS-PM (PM - Progrés Municipal és la marca blanca del PSC). Un govern, per cert, que predicava el canvi en el seu programa electoral i que s'està caracteritzant pel continuisme respecte del govern de CiU anterior. Passats els sis primers mesos de les eleccions municipals, publiquem la Veu de Sils : "Han passat sis mesos, on es el canvi? "
Ara ha passat ja més d'un any i és hora de fer un mínim balanç. Que ha passat a Sils? Vegem primer les grans coses que s'han aprovat:

- Pressuposts municipals 2008.
El govern en minoria de IdS-PM, gràcies a l'abstenció de CiU, va aconseguir que s'aprovessin els seus pressuposts sense modificar una coma. Votació: 4 vots a favor de IdS-PM, 4 en contra (2 d'AMS i 2 d'ICV-EUiA) i 3 abstencions de CiU. L'empat de 4 contra 4 es resol amb el vot de qualitat de l'Alcalde. Gràcies a CiU, el govern en minoria de IdS-PM va aprovar els pressuposts sense haver de negociar ni amb AMS ni amb ICV-EUiA. Potser va negociar amb CiU? La conclusió és que són uns pressuposts sense contingut social, sense aplicació si més no de les promeses socials de IdS-PM.
- PUOSC (Pla d'Obres i Serveis Municipals 2007-2011)
Es el programa més important per rebre subvencions de la Generalitat. En els programes electorals de IdS-PM, d'AMS, d'ICV-EUiA, tots portàvem la proposta de construcció d'un centre de dia per a persones dependents. En el ple corresponent el nostre grup municipal va proposar prioritzar la construcció del centre de dia per rebre la subvenció del PUOSC, però no va tirar endavant perquè el govern en minoria de IdS-PM havia convocat el ple gairebé coincidint amb les dates finals de presentació de proyectes. El que va permetre que CiU i AMS votessin la proposta de IdS-PM d'un projecte faraònic de tres edificis en el pàrquing de l'estació. CiU vot a favor. AMS va explicar el seu vot a favor de la proposta de IdS-PM per sentit de la responsabilitat, davant de la por de perdre les subvencions. Ocasió d'or perduda perquè Sils tingués un Centre de Dia per a persones dependents com el nostre grup proposava.
- Hi ha hagut després dues modificacions pressupostàries. En ambdues hem votat (AMS i ICV-EUiA) inicialment en contra, per discrepàncies en les despeses previstes i perquè aquestes modificacions són continuïtat dels mateixos criteris que ens van portar a votar en contra dels pressuposts municipals. Gràcies a l'abstenció de CiU, el govern en minoria de IdS-PM ha pogut tirar endavant els seus projectes.

Són exemples suficients per preguntar-se si hi hagut soci-vergència a Sils?

Però, no és extraordinari que després de governar Sils durant 28 anys amb majoria absoluta, CiU no ha presentat en aquest primer any ni una sola moció al ple municipal, ni una sola proposta que pugui condicionar, corregir, esmenar, estimular, l'acció de govern?
A ningú no se li escapa que si s'uneixen, els vots de l'oposició representem la majoria del ple municipal. Som 7 vots (3 CiU, 2 AMS, 2 ICV-EUiA) davant 4 del govern en minoria de IdS-PM.

Ni una sola moció de CiU en un any, serà que CiU considerava fins ara que el govern en minoria de IdS-PM ho ha fet tot bé?
Pel carrer s´han sentit altres interpretacions més malèvoles: que si les auditories que no s'han fet, que si les subvencions municipals que reben les Cuineres, que si la falta d'oposició real de CiU a Sils i en altres Ajuntaments és la base de l'acord per repartir-se el govern del Consell Comarcal de la Selva entre PSC i CiU, dos anys cada partit. D'altres que parlaven d'un acord, un pacte perquè no hi hagi canvi, perquè tot continuï igual.
Tenim per davant dos grans temes municipals per aclarir dubtes: el POUM i la recepció de les urbanitzacions. I dins de poc, els pressuposts municipals per al 2009.

Veurem canvis?

Albert Miralles Güell i Cristina Simó Alcaraz, grup ICV-EUiA-EPM.

5 comentaris:

LNC ha dit...

Penso que és més cosa de la fosca mà d'en Rovira i l'enganxina, que no pas d'en Xico. Lo de la subvenció de les cuineres, res, encara és massa minsa pel que aporta aquest col.lectiu a Sils.

Ara tenim en Robas, per fer net. Cal en Miralles i la Cristina al Govern. són l'únic i l'única que no es deixen prendre en pèl per l'enganxina. En el tema de la llei anticorrupció va ser ell qui va maniobrar parlant de falses incompatibilitats amb la llei de protecció de dades... per això CiU es va abstenir. Així s'ha estalviat haver declarat no vé obligat per llei.

Moviment de defensa de Vallcanera ha dit...

Ideari
1.- Extinció immediata de l’EUCM Vallcanera Parc i que l’Ajuntament es faci càrrec del manteniment i millora com fa, per exemple, a Can Cabriol.

2.- CEIP a Vallcanera per tal de donar servei més proper als nens i les nenes del veïnat i com a solució al finançament del transport escolar i la massificació que pateix el CEIP de Sils

3.- Il.luminació a les carreteres de Mallorquines a l’Hostal Rolls i a la carretera d’accés a les urbanitzacions de Vallcanera Parc i Les Comes.

4.- Augmentar els serveis i equipaments (Instal.lacions, serveis mèdics, finestra de l’Ajuntament, etc.) al veïnat de Vallcanera, sense perdre cap dels que ja té Sils.

5.- Compromís de l’Ajuntament perquè cap família de Sils hagi de pagar pel Transpot escolar, si la Generalitat no ho fa. (aquesta ja està)

6.- Que no es creï una entitat ni junta de conservació a la urbanització Les Comes, un cop recepcionades les obres de l’actual junta de compensació de la urbanització.

Totes aquestes reclamacions estan essent desvirtuades pel Govern de Sils d’IdS-PM i els Serveis Tècnics, fomentant un conflicte entre Sils poble i les urbanitzacions que a Vallcanera ningú vol. No anem contra ningú ni cap veïnat, només reclamem millores i més qualitat de vida per tot el municipi.

Anònim ha dit...

Aquesta es la vella tactica comunista, com que no governaran mai, es dediquen a tocar els coll...., en lloc d' ajudar. Utilitzen a gent sense escrupols com la pudenta i gorda Gemma o el "xoriço" AVH, el que sigui per tal de fer bo al "papanatas" d' en Miralles

LNC ha dit...

Davant arguments i valoracions insults. davant el Sils poblerí de sempre Vallcanera i bona gent com la cristina i l'albert.

Ells i els seus horts sí fan vergonya.

Anònim ha dit...

Diuen que una tal D.C., ja esta farta d' un tal A.M.G i que ja no sap on amagar-lo o fer-lo desapareixer, que tot el Partit ja n'estan farts d' ell. Ara en AMG es dedica a TEC a Sils, a veure si pot seguir "xupant", ja que fins ara, res de res