dissabte, 8 de març del 2008

2 – Proposta d’estudi de mobilitat i circulació viària.

Aprovat: “La realització, durant el 2008, d’un estudi de vialitat i mobilitat a Sils per millorar les condicions actuals tant dels vianants com del trànsit rodat.
Aquest projecte hauria d’incloure, entre d’altres qüestions:
Estudi de zones per vianants i camins veïnals municipals que comuniquin de forma segura tots els nuclis del poble: Mallorquines, Vallcanera, Les Comes, King Park, barri de l’església.
Estudi de circulació rodada que contempli la possibilitat, segons el trànsit, de sentits únics.
Estudi d’instal•lació de semàfors a les entrades del poble, que obliguin a reduir la velocitat dels vehicles (velocitat controlada per radar).
Estudi d’instal•lació de semàfors en els principals creuaments de la carretera, que facin més fàcil i segura la relació i comunicació entre els diferents barris. A tall d’exemple:
- A la corba del C/ Major - Avinguda Costa Brava, per facilitar un accés més segur a l’estació i alhora aconseguir una disminució de la velocitat dels vehicles a la zona
- A la cruïlla davant la farmàcia, a les quatre cantonades. A la cruïlla davant l’ajuntament, també a les quatre cantonades.
- Davant la gasolinera. Semàfors amb botó a tots els indrets que ara són llocs de pas de vianants (pas zebra).
- Elevació del paviment en tots els passos de vianants del poble.
Estudi del carrer Mèn. Cinto, en el tram de l’escola, per a la instal•lació de barreres de pas elevables als dos extrems del carrer, que bloquegin el trànsit només durant les hores d’entrada i sortida de la mainada.
Estudi de la realització d’una rotonda d’accés a la Urb. Mallorquines, evitant haver de fer un rally entre les rotondes actuals, augmentant de forma innecessària el trànsit a la zona.
Estudi per a millorar la carretera d’accés a Vallcanera i garantir-ne la màxima seguretat”.