dimarts, 15 de gener del 2008

Habitatge: Preu m2 a Sils

El preu de l'habitatge sembla que hauria tocat sostre - a l'Abril 2007 - i ara començaria el fi de la bombolla immobiliària. Aquest gràfic representa el preu m2 a Sils. www.FOTOCASA.es

Esperem que tothom pugui solucionar els seus problemes econòmics de l'habitatge, i pugui complir amb el pagament de la hipoteca. Ara, el benefici d'uns pocs ha estat repercutit entre tots els que tenim hipoteques. I ara el preu d'aquests actius s'està devaluant dia rera dia...

4 comentaris:

LNC ha dit...

Aquí va la meva:

a)són preus d'oferta del immobles (pocs) que es publiquen a la seva web

b)L'eix d'ordenades (la y)comença a 3.000 €/m2 no a zero això exagera la baixada del immobles ofertats. que en realitat ha estat molt més minsa.

c) El preu continuarà baixant però no té a veure amb la demanda -que continua existint- sinó a l'enduriment de les condicions per aconseguir finançament.

d) Qui va comprar un pis o casa fa encara tres anys va fer bon negoci i d'quí tres anys qui compri ara, també l'acabarà fent.

P.D: és que no em puc estar de comentar temes d'economia ;-) i a Sils sembla que sou els únics que teniu en compte aquest ciència social.

Salut!

Anònim ha dit...

a) hi ha dades per 51 pisos a Fotocasa.
b) l'escala és irrellevant, fa un zoom i prou.
c) no hi haurà demanda si no hi ha facilitat creditícia. amb restriccions al crèdit no tothom pot comprar. Quanta gent pot comprar amb efectiu?
d) el preu de l'habitatge caurà entre un 10-20% en termes reals, però sempre tenint en compte que són mitjanes. és a dir n'hi haurà per sobre i per sota.

L'economia és el primer pas.

Gràcies pel teu entusiasme i suport. Espero que ens segueixis com estas fent durant molt temps.

LNC ha dit...

a) Continuen sent preus ofertats (no perfeccionats ni d’equilibri d’intercanvi)

b) D’acord tots dos

c) La demanda existeix i existirà, fins i tot augmentarà, en no poder satisfer-se les necessitats. A més població i política de foment del lloguer (com a bé substitutiu) encara nul•la, la demanda augmenta

d) mmmmmm no ho tinc tant clar, si la gent realment no pot pagar les hipoteques aniran a subhasta i sortiran a mercat rebaixats, però es tan llarg el procés, que crec que abans el mercat financer tornarà a l’expansió creditícia.

Gràcies a tu, albert. És un paler trobar un silenc amb qui poder comentar aquestes coses sense que em mirin com si fos rara. ;-)

Petons, ànims i bona feina per Sils que ho esteu fent molt bé.

Anònim ha dit...

tres anys despres, crec que guanya l'arbert i aixo que no es economista, pot ser va ser una mica optimista amb la baixada de preus, han baixat mes del 20%, el credit no s'ha expandit, al contrari i el lloguer s'ha estancat... algo hi ha que no funciona... ens han pres el pel com sempre (la banca, els politics, els sindicats, etc) qui estigui lliure de tota culpa que llenci la primera pedra