dissabte, 12 de gener del 2008

Crítica Gestió Econòmica IDS a l'ajuntament

A L'ALCALDE DE SILS

El grup municipal ICV-EUiA-EPM demanem una reunió de la Comissió Municipal de Portaenveus per rebre informació econòmica essencial adicional sobre les finances de l'ajuntament.

Malgrat no haver fet auditories l'ajuntament va encarregar un informe a un titulat en excedència (Miquel Puig i Castañé) amb coneixements una mica desfasats, a més amb un cost aproximat de 2000 euros (a l'ajuntament d'Anglès els facturava uns 42.75 euros per hora ho podeu trobar amb el Google).

A tall d'exemple, l'informe cita la normativa de la Llei Estabilitat Pressupostària de 2001, quan la darrera va ser publicada i aprovada al 2006 (link del Ministeri d'Economia) - tot i que el text refós s'ha publicat a finals del 2007 - i aquesta adapta l'estabilitat pressupostària en funció d'on estem del cicle econòmic. És a dir, si hi ha creixement (del PIB) per sobre del 3% les administracions han de tenir superávit, si es creix entre el 2%-3% les comptes han d'estar equilibrades i si es creix per sota del 2% pot haver-hi déficit fiscal. No entraré més en detalls, pero ja veieu les mancances.

El grup d'ICV-EUiA després de fer una lectura de l'Informe publicat a l'Octubre considera que la ciutadania ha de tenir coneixement dels principals punts:

  • Sils té un elevat nivell d'endeutament des de 2006 en relació al seu pressupost. L'increment del deute és de 1,55 M de euros en un sol any de 2005 a 2006 - uns 260 M de pessetes. El deute es va situar a 2006 a: 2,310 M de euros. Però el sorprenent és que segons l'informe de l'ajuntament gestionat per IDS preveu tancar el 2007 amb encara més deute: 2,379 M de euros, és a dir 69 mil euros més.
    • El més sorprenent és que en el informe no es descriuen les condicions del contracte, és a dir quines condicions té el préstec, com es va otorgar, i amb quins criteris...
    • I sobretot perque l'ajuntament necessitava els diners? A que s'han destinat?
  • El nivell de tresorería - caixa - sense afectar és a dir de lliure disposició és de 1,87 M de euros.
  • L'informe indica que el nivell d'avals de l'ajuntament de 2005 a 2006 ha augmentat uns 130 mil euros (2006: 133 mil euros) - uns 22 M de pessetes.
  • L'informe no publica tots els capítols pressupostaris, és a dir de l'1 al 9. No és per tan transparent, i podria amagar venda de patrimoni de l'ajuntament - ja que el capítol 6 - no és publica. I sobretot obvia el ha passat amb els capítols relacionats amb les inversions - capítols 6, 7 i 8.
  • L'informe no desglosa els principals imports dels diferents impostos, per tan la oposició no sap l'evolució de la recaptació.
  • L'informe no fa un desglós dels sous. Seria per tan crucial saber que cobren els diferents empleats per motius de transparència.
Amb un exercici de transparència volem posar sobre la taula la falta de cooperació de l'actual equip de govern per aportar els nostres coneixements i experiència en la gestió municipal. Creiem que Sils s'ha de beneficiar de tots els regidors del Ple, i amagar informació no sembla la millor manera.

Entenem que si la conjuntura econòmica ha estat favorable l'ajuntament hauria d'haver incrementat el seu estalvi i haver reduït el seu endeutament, però ans el contrari l'ha incrementat inclús durant 2007. Per afrontar una crisi econòmica com la que es preveu per 2009 i 2010 tothom sap que és millor no tenir deutes.

Quan costarà al 2007 i 2008 mantenir aquest elevat nivell d'endeutament? Tothom sap com pugen les hipoteques, doncs l'ajuntament no és aliè a aquest procés.

ICV-EUiA vol treballar per la prosperitat de Sils, i començar per les finances públiques és el primer pas. Per tan demanem cooperació i col·laboració a l'actual equip de govern.


Albert Miralles Güell i Cristina Simó, regidors d'ICV-EUiA-EPM
Sils, 14 de Gener 2008

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb l'increment de població que hi ha a Sils hauria d'haver superavit cada any. El responsable real d'aquesta situació i altres és el secretari municipal en el que es deleguen masses funcions. Esperem que, almenys, l'alcalde tingui la mateixa confiança el el Síndic de Greuges que li té al seu primer funcionari.

LNC ha dit...

Efectivament, a veure quan l'alcade veu que, per fer el diuen tècnics incompetents, sobrarien els polítics i les polítiques.

Anònim ha dit...

Als d'IDS només cadira, treballar poc

Anònim ha dit...

Buenas tardes a todos me llamo Agustin Valdes
En primer lugar, tengo que decir unas cuantas de cosas
Primero yo no me identifico con la pagina wep de la silenca, porque de tras de esta pagina, esta el antiguo administrador de fincas mongat aquel que fue condenado por un juez a devolver lo que presuntamente se llevo, engañando a todos los parcelistas de vallcanera parc, por este motivo no quiero que nadie me vincule con este personaje.
En segundo lugar yo no tengo nada en contra de la virginia torres al revés le estoy muy agradecido, por el trabajo echo hasta hace un año y medio, este ultimo año y medio a permitido, muchas cosas que no tenia que haber permitido, Virginia tu te comprometiste con los parcelistas y no con un trabajador de la Entidad. Al cual se le paga un sueldo que pagamos todos los parcelistas, cuando se le contrato se le contrato porque savia hacer de todo a lo cual se le llama polivalencia por eso cobra lo que cobra pero a hora resulta que cuando se tiene que hacer alguna obra para la entidad, encima se contrata a empresas externas, para hacer la faena que tendría que hacer el, entonces para que le estamos pagando el sueldo que le estamos pagando, para que en horas de trabajo se valla a trabajar a las obras de su empresa particular, si estamos en la situación, en la que estamos, es porque tu se lo as permitido, a un estamos a tiempo de solucionar todo este asunto, en tus manos esta de ti depende no seré yo quien te difame ni dejare que nadie te difame en mí presencia, pero no pongas en mí boca, cosas que yo no a higa dicho, tu la Mari y la lucía, habéis sido las tres mujeres, que habéis echo lo que otros no han hecho.
Decirte que nos unía una amistad que se ha roto por culpa de terceros, siempre as tenido mi admiración y la seguirás teniendo aunque estemos en dos bandos diferente.

LNC ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
LNC ha dit...

i com és que no anuncio pisos al meu bloc? jajaja

quin tio més plasta!!!

Anònim ha dit...

LA ASAMBLEA DE PARCELISTA EN EL BAR SAN ANTONIO A SIDO UN EXITO.

Anònim ha dit...

Al que dice llamarse Agustín Valdés, primero: Finques Montgat no tenia administrador, tenia una única administradora que quedó absuelta de todas las reclamaciones que le planteó la Junta? de la Torres y el Solà.

Segundo a Fincas Montgat se le reclamaban unos 200.000 € y después de falsos testigos que negaron la Junta anterior acordara un contrato se la condenó a devolver 34.000 €. (si eso es ganar un juicio, que venga dios y lo vea)

Tercero: para conseguir esos 34.000 € se han gastado más de 120.000 € en abogados. Ese sí es dinero de los parcelistas. Menudo negocio.

Cuarto: El señor que vd. dice Jordi Céspedes es administrador de otra empresa (Cases de Sils) que ha ganado todos los juicios que ha planetado.

A ver si nos informamos mejor, porque de análisis equivocados se extraen conclusiones erróneas que algúnos espabilados (Abogado, Torres, Aguas, girona, tenderos, funes, titos, etc) aprovechan en perjuicio de la entidad y de la imagen de la urbanización.

Comparto con el primer escrito (Jordi) que las finanzas de Sils son culpa del secretario, (no ha habido un solo concejal de hacienda que haya pisado una facultad de economía)

¿Por qué ha callado tanto tiempo el Solà sobre su dimisón? ¿Miedo, tal vez?

Saludos a todos. Menos manipulación, más información, y recepción de la urbanización YA!